Home » Overzicht trainingen » Programmeren & IT Pro » XML en websites

XML en websites

Websites worden steeds vaker samengesteld uit verschillende informatiebronnen en real-time bijgehouden. Veel informatie komt beschikbaar in het XML-formaat en kan met behulp van een CMS, scripting en bijvoorbeeld XSLT worden opgenomen in de webpagina’s. In deze training XML en Websites wordt het maken van en omgaan met gegevens in XML-formaat behandeld. Doel hierbij is het publiceren als webpagina. Hier komt ook het opnemen en opmaken van RSS aan de orde. Een goede kennis van HTML is belangrijk.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

3 dagen

995,- Excl. 21% BTW

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

XML gegevens
 • XML structuur
 • DTD opzet en koppelen
 • XHTML schrijven
Opmaken gegevens
 • SVG-afbeeldingen
 • CSS koppelen aan XML
 • XSLT gebruiken voor opmaak
 • XPath in XSLT
Creëren pagina’s
 • ASP als ‘motor’
 • uit een Access database
 • als RSS-feed

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus XML en Websites leer je de basis voor het werken met XML. Omdat XML op zeer uiteenlopende manieren kan worden opgebouwd, is ook de verwerking ervan voor een website altijd maatwerk. Hiervoor is kennis nodig van de gegevens die opgenomen en gepresenteerd moeten worden. In de training komen dus voornamelijk de principes aan de orde en wordt met begrijpelijke voorbeelden gewerkt om vaardigheid te krijgen.

Deze cursus bevat veel technieken in een notendop. Aandachtspunt is vooral hoe verschillende technieken zoals HTML, CSS, XML, XSLT maar ook bijvoorbeeld ASP gecombineerd worden om uiteindelijk webpagina’s te produceren. XML en Websites is een geschikte cursus wanneer je een gestructureerd overzicht wilt krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een website met XML als uitgangspunt. Er wordt veel aandacht besteed aan het maken van keuzes voor de technieken die worden ingezet en hoe externe XML-gegevens in bijvoorbeeld een RSS-newsfeed kunnen worden opgenomen. XML is net als HTML platte tekst en kan dus eenvoudig worden gemaakt met bijvoorbeeld het ‘kladblok’.

Daarnaast worden verschillende XML-tools en CSS-software behandeld. De inrichting van de webserver (IIS) en het gebruik van een database (Access) komt ook aan de orde. Als CMS dat XML kan produceren wordt Movable Type gebruikt en de RSS-feeds worden live van het internet ‘geplukt’.


Welke voorkennis heb je nodig?

Voor de cursus XML en Websites is een goede kennis van HTML belangrijk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus XML en Websites is voor iedereen die een gestructureerd overzicht wil krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een website met XML als uitgangspunt. Deze cursus is geschikt voor iedereen die met XML-bestanden werkt of wilt gaan werken.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest