Home » Overzicht trainingen » Programmeren & IT Pro » SQL en Databases Basis

SQL en Databases Basis

In deze Cursus SQL en Databases maak je kennis met het opzetten, inrichten en bevragen van een database. Hoe richt je een database op een goede manier in? Hoe haal je er gegevens uit? Hoe zorg je dat gegevens niet dubbel moeten worden ingevoerd? Hoe maak je de kans op fouten zo klein mogelijk? We werken met vrij beschikbare software . Wat je leert is ook bruikbaar voor andere platforms.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

1.295,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

SQL en Databases
 • wat is een database en wat zijn tabellen
 • lineaire, relationele en absolute databases
 • wat is SQL
 • hoe maak ik een efficiënt databasemodel
 • werken met Navicat
 • normaliseren
 • datamodeleren
 • toevoegen en wijzigen van databasegegevens
 • optimaliseren van de gegevens
samenstellen van Queries
 • SELECT
 • DELETE
 • UPDATE
 • INSERT
 • Primary Key
 • Foreign Key
 • Integer
 • Null vs. Not null
 • Var char
 • Join

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

Om gegevens digitaal op te slaan worden databases gebruikt. Databases zijn er in veel verschillende soorten en merken. De meest gebruikte database is al jaren de zogenaamde Relationele Database. Ook websites zijn vaak voorzien van een database. De informatie op een site gaat verder dan alleen statistische gegevens over bijvoorbeeld een bedrijf en de producten en diensten.

Databases groeien aanzienlijk. Daarnaast neemt de complexiteit van database applicaties toe; om een applicatie bij grote hoeveelheden gegevens en een complexe functionaliteit nog steeds efficiënt te laten werken is een goed doordacht databaseontwerp van groot belang. Ook het opvragen van gegevens in een database met veel gegevens vraagt kennis van databases en SQL. SQL is de vraagtaal die we gebruiken om te werken met relationele databases.

Deze cursus SQL en Databases is gericht op database- en SQL-kennis voor ieder platform; tijdens de lessen werken we met de database MySQL. Deze is zeer geschikt voor scholingsdoeleinden en tevens eenvoudig thuis - via het Internet - te gebruiken. Door de opbouw van de cursus SQL en Databases en het gebruik van zoveel mogelijk standaard SQL, kan de hier opgedane kennis meteen worden gebruikt voor andere database platformen, zoals Access, Oracle, Microsoft SQL Server, etc.


Welke voorkennis heb je nodig?

Voor de cursus SQL en Databases is affiniteit met ICT en enige kennis van programmeren een pre. Je moet met een computer kunnen werken, weten wat verschillende soorten bestanden zijn en waar je ze kunt vinden.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus SQL en Databases is voor iedereen die snel en efficiënt maar toch nauwkeurig juist die informatie uit databases moet halen die nodig is. Daarnaast is dit een prima cursus voor wie een database wil opzetten en die op een handige manier naar eigen wensen wil inrichten.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest