Home » Overzicht trainingen » Programmeren & IT Pro » Python Basis en Excel of Access e-learning

Python Basis en Excel of Access e-learning

In deze cursus leer je programmeren in Python, de meest populaire programmeertaal van dit moment, tevens ook een van de makkelijkste om mee te beginnen. Met deze cursus kan je alle kanten op, Python wordt namelijk gebruikt voor web development, softwareontwikkeling en kunstmatige intelligentie. Er wordt een basis gelegd in je programmeerervaring waarna je je kunt gaan specialiseren in de richting die jou het beste ligt. Aan het einde van deze cursus kan je je eigen Python code schrijven en debuggen, werken met conditionele- en controle flows, functies schrijven, loops bouwen, en nog veel meer. Deze cursus is praktisch ingesteld en we gaan direct zelf aan de slag, er is geen ervaring vereist.

Daarnaast heb je de keuze voor 1 Excel of Access e-learning (niveau naar keuze).

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

1.242,93 Excl. 21% BTW

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

Klik op de module voor meer informatie:

Kies 1 e-learning uit onderstaande mogelijkheden:

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je alle fundamenten van Python, en daarmee ook de kunst van het programmeren in het algemeen. Naast het maken van uitdagende opdrachten gaan we onze eigen projecten coderen in Python. Naast het opdoen van programmeerervaring zul je je probleemoplossend vermogen ontwikkelen. We werken in Jupyter Notebook, een open source webapplicatie in je browser, waarin we Python code kunnen schrijven en uitvoeren. Je gaat direct zelf aan de slag en je wordt intensief begeleidt. Er worden steeds nieuwe onderwerpen geïntroduceerd in een online omgeving door de docent. Per onderwerp maken we zelf opdrachten in Python. Denk aan het automatiseren van simpele processen, leren werken met data en het maken van programma’s die communiceren met de gebruiker.


Welke voorkennis heb je nodig?

Basis Engels is belangrijk, de cursus wordt gegeven in het Nederlands en de begrippen in Python zijn Engels. Programmeerervaring is geen vereiste! Bij twijfel kunnen we onze skills-toets Programmeren inzetten, vraag hiernaar.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze basiscursus is voor iedereen die wil leren programmeren in Python op een praktische en uitdagende manier. Er is een enorme vraag naar ICT’ers, en deze cursus is een goede springplank om je verder ontwikkelen in verschillende richtingen binnen deze wereld.


Hieronder vind je een beknopt stappenplan!
 1. Ons complete NL Leert Door aanbod is te bekijken via NL Leert Door Subsidie
 2. De aangeboden NL Leert Door opleidingen of cursussen zijn helemaal gratis!
 3. Wil je je inschrijven, klik dan op de knop Inschrijven.
 4. Kies de data en locatie van het scholingstraject dat je wil volgen (klassikale scholingstrajecten)
 5. Vul je gegevens in.
 6. Na de inschrijving ontvang je een mail ter bevestiging van je inschrijving. Daarna nemen we contact met je op.

Na inschrijving hebben we de volgende gegevens van je nodig:
 • Je burgerservicenummer (BSN)
 • Een kopie van je identiteitsbewijs (na de inschrijving ontvang je een mail)
 • Een ondertekende verklaring waarmee je toestemming geeft dat het ministerie van SZW, die de subsidie toekent, de juiste toepassing van de subsidie door de opleider kan controleren
Alle voorwaarden op een rij:
 • Je kunt pas met je cursussen beginnen als de aanvraag door ons compleet is verklaard. Lever daarom snel alles in wanneer je hiervoor van ons een e-mail krijgt.
 • Je dient actief mee te doen met de (online) trainingen te starten en deze ook af te ronden binnen de gestelde tijd.
 • Wij behouden ons het recht voor jouw deelname te beëindigen als er geen of onvoldoende voortgang is of indien onze voorwaarden Korte Beroepsopleidingen niet worden nageleefd.
 • Wij behouden ons het recht voor de inschrijvingen te sluiten wanneer we het maximum aantal aanvragen hebben binnengekregen of als we verwachten dat het niet realistisch is dat je de trainingen kunt volgen. Dit bepalen we per inschrijving.
 • De klassikale scholingstrajecten zijn afhankelijk van het deelnemersaantal en de gekozen locaties (Rotterdam, Utrecht, Amsterdam) en kunnen mogelijk wijzigen. Met jouw inschrijving ga je akkoord met evt wijzigingen. Annuleren is alleen mogelijk voor daadwerkelijke aanvang van het gehele scholingstraject.
Let op: het aantal scholingstrajecten dat we kosteloos kunnen aanbieden is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen, wees er dus op tijd bij!
Wie komen er in aanmerking voor de NL leert door regeling:
 • Iedereen tussen de 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd
 • Iedereen die werknemer, werkzoekend, flexwerker, zzp’er of ondernemer is
 • Iedereen met een Nederlandse identiteit die woont en werkt in Nederland. Je hebt een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest