Home » Overzicht trainingen » Programmeren & IT Pro » PHP Basis

PHP Basis

In de training PHP Basis wordt een introductie gegeven van PHP en de veel gebruikte database MySQL. Tijdens de cursus bespreken we stap voor stap de basiskennis van het programmeren, waarna we snel een werkende databasegestuurde PHP-toepassing kunnen ontwikkelen.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

3 dagen

1.495,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

Introductie PHP en programmeren
 • Variabelen en gegevenstypes
 • Condities en voorwaarden
 • Communicatie tussen webpagina’s en gegevens tijdelijk opslaan met sessies
 • Bestanden maken en lezen
 • Cookies verwerken
 • Formuliergegevens opslaan en lezen
 • Lijsten en functies
 • Arrays en andere lijstformaten (bv json)
 • Zelf functies schrijven en gebruiken
 • Werken met een database (langdurige opslag van gegevens)
 • MySQL versus andere databases
 • Bestaande PHP code (klassen) lezen en toepassen
 • Foutopsporing in je code
 • Communicatie met een database
 • Spieken onder de motorkap van een CMS (WordPress, Joomla of MovableType)

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

Tijdens deze cursus leer je stap voor stap programmeren in PHP vanaf de basis. Je gaat ook veel met oefeningen aan de slag binnen de MySQL Server database zodat je direct de stof kunt toepassen. Zo weet je direct of je de stof ook onder de knie hebt. Het gehele proces komt hierbij aan de orde; het ontwerpen van een programma, schrijven van functies, testen van de code, het opsporen van fouten en het communiceren met de database.
De nadruk in de cursus zal liggen op het procedureel leren programmeren in PHP. Daarnaast leer je de basis van SQL om de opdrachten te geven aan de MySQL database. Wil je vooral met SQL aan de slag, kijk dan eens naar de cursus SQL en Databases Basis.
Binnen de cursus PHP Basis gebruiken we een HTML- of PHP-editor. Tijdens de cursus ben je vrij om een andere editor te gebruiken. Er wordt lokaal op een Apache webserver gewerkt met een lokaal draaiende MySQL database. Deze installatie is gratis en kan je zelf ook tijdens en na de cursus gebruiken.


Niveau, voorkennis, voorbereiding en zelfstudie

Goede voorkennis van HTML is belangrijk, met name het maken van HTML formulieren. Heb je deze kennis niet, dan adviseren wij eerst de cursus HTML5 en CSS3 Basis te volgen. Enige ervaring met databases kan handig zijn, maar is niet vereist.
Om tijd te winnen tijdens de cursus kan het zijn dat er voorbereiding noodzakelijk is. Bij de definitieve bevestiging van de cursus wordt dit aangegeven. Tijdens en na de cursus kan zelfstudie of huiswerk van toepassing zijn, hou hier rekening mee.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Wanneer je meer functionaliteit aan een website wilt toevoegen, dan krijg je zeker te maken met PHP. Ook wanneer je uitbreidingen wilt ontwikkelen voor jouw CMS of Blog, dan is dit de cursus voor jou.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest