Home » Overzicht trainingen » Marketing » Social media trainingen » Social Media strategie

Social Media strategie

Social media zijn nog nooit zo relevant geweest als in deze tijd. Mensen maken er meer gebruik van dan ooit. Voor veel bedrijven, organisaties en zelfstandige professionals zijn social media inmiddels de beste (vaak zelfs de enige) manier om in beeld te komen en te blijven bij klanten, medewerkers en andere betrokkenen. Wil je aan de slag met social media, maar wel met een plan? Wil je zuinig omgaan met je tijd en focussen op platforms die zakelijk echt iets toevoegen? Wil je content creëren die opvalt en mensen in beweging brengt? Deze training helpt je om die doelen dichterbij te brengen.

Start Gemiddelde trainingsduur Leermethode Trainingsprijs all-in

In overleg, kan snel

2 dagen

Online klassikaal, Klassikaal

1.325,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

Introductie
 • Plaats en relevantie van social media binnen het werkterrein online marketing
 • Een socialmediastrategie in zeven stappen
 • Vind je WHY (merklading, corporate story)
 • Stel je doelen
 • Kijk wat anderen doen (concurrentie-analyse)
 • Onderzoek je doelgroep (persona)
 • Kies je platforms (EXTRA: TikTok)
 • Regel de uitvoering
 • Meet de resultaten (kort: Google Analytics, Google Trends, adverteren, conversietracking)
 • Tips voor het schrijven van een socialmediaplan
Contentcreatie voor:
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Instagram
 • Speciale aandacht voor: engagement (interactie) krijgen, hashtaggebruik
 • Contentstrategie
 • Contentmix
 • Customer journey, 3H-model van Google
Contentplanning
 • Frequentie
 • Dag en tijdstip
 • Een contentkalender maken
 • Tools voor het inplannen van content op verschillende platforms
 • Trends op socialmediagebied

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze training?

Na de cursus Social Media beschikt u over de kennis om met behulp van social media belangrijke doelen te realiseren en u bent een prima sparringpartner voor marketingspecialisten en internetbureaus.

U gaat gedurende de cursus actief aan de slag met uw eigen Social Media strategie. U bepaalt welke social media middelen u gaat inzetten en hoe u dit gaat aanpakken.Hoe communiceert u met uw doelgroep op de verschillende media? Elk medium heeft weer zo zijn eigen karakter. Wanneer u iemand op LinkedIn benadert, zal dit formeler zijn dan wanneer u deze persoon op Twitter benadert; maar het blijft dezelfde persoon. Hoe gaat u hiermee om? In de cursus Social Media leert u om , rekening houdend met dergelijke factoren, een Social Media plan op te zetten voor uw eigen bedrijf.

Do’s en Dont’s komen ook aan bod, maar uiteindelijk gaat het erom dat u elke keer weer kijkt of een bepaald medium past bij uw bedrijf en bij uw doelgroep. Waar bevindt mijn doelgroep zich en op welke manier ga ik met hen communiceren op mijn kanalen?


Welke voorkennis heb je nodig?

Om succesvol aan de cursus Social Media deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer en gevoel voor marketing is voldoende.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus Social Media is bedoeld voor voornamelijk marketing&communicatie medewerkers die tobben over hoe ze Social Media het best kunnen benutten om in contact te komen met hun (nieuwe) klanten. De cursus Social Media is ook zeer geschikt voor degenen die vanwege de snelle ontwikkelingen binnen Social Media de bomen door het bos niet meer zien en up-to-date wil blijven wat betreft de steeds groeiende mogelijkheden. Ook voor wie moet communiceren met internetbureaus en marketingspecialisten is dit een geschikte cursus.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest