Home » Overzicht trainingen » Marketing » Google Analytics

Google Analytics

Leer in deze cursus Google Analytics 4 effectief in te zetten als basis voor succesvolle websites, voor e-commerce en voor marketingcampagnes. Je leert hoe je met Analytics analyseert welke webpagina’s het doel bereiken en welke niet. Ook leggen we de link met Google Ads, waarmee je je marketingbudgetten effectief beheert. De cursus Google Analytics verzorgen wij in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en als maatwerk.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

1.195,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

Dag 1 - Google analytics inrichten, gebeurtenissen doormeten en conversies aanmaken
Meetplan voor je website
 • Meetprincipes en Meetcyclus
 • Wat zijn Micro en Macro doelen
 • Bepalen Micro en Macro doelen voor je website/webshop
GA4 account aanmaken GA4 koppelen aan je website Werkt je GA4 meting - welke tools?
 • Tag assistant Legacy
 • GA4 Demo account koppelen
 • Google Analytics Debugger
 • Debug View
GA4 account structuur
 • Account en Property en Gegevensstreams
Hoe wordt er gemeten? (GA4 vs UA)
 • Verschillen tussen GA4 en UA
 • Sessie time-out en Engagement
GA4 volledig inrichten voor je website / webshop
 • Google Ads koppelen
 • Intern verkeer uitsluiten
 • Search Console koppelen
 • Remarketing en Google Signals
 • PSP uitsluiten
 • E-Commerce tracking instellen
 • Gebeurtenissen
 • Conversies aanmaken
 • Site Search instellen
 • UTM coderingen en GA4
Dag 2 - Google Analytics Rapporten maken en analyseren en geavanceerde functies

Bij elke rapport in Google Analytics maken we opdrachten en gaan we op-maat-rapporten aanmaken op basis van de functionaliteit ‘Ontdekken - vrije rapporten’. Tevens analyseren we de resultaten die we zien in de rapporten. Deze rapporten kun je direct gebruiken voor je eigen website /webshop.

Realtime rapport

Demografie rapport

Technologie rapport

Acquisitie rapport

Betrokkenheid (Engagement) rapport

Secundaire Dimensies

Rapport filters of Vergelijkingen

Ontdekken - diverse vrije rapporten

 • Segmenten

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

Je maakt in deze tweedaagse cursus uitgebreid kennis met de mogelijkheden en functionaliteiten van Google Analytics 4. In dag 1 houden we ons bezig met de volledige inrichting van je Google Analytics account. Dag 1 is onmisbaar voor dag 2 want in dag 1 zorgen we ervoor dat je google analytics zo is ingericht dat je zit te kijken naar dat die: volledig en betrouwbaar is en dat je precies weet wat er nu wordt gemeten. En dat je ook daadwerkelijk alles meet wat op je website gemeten zou moeten (en kunnen) worden. Na dag 1 heb je een goed overzicht van wat en hoe er gemeten wordt in google analytics. In dag 2 gaan we alleen maar naar de rapporten kijken en deze analyseren: Je leert hoe je rapportages helder vormgeeft, waarbij je precies focust op de gegevens die voor jou van belang zijn. Vervolgens leer je de Analytics rapportages te gebruiken om slimme online marketing campagnes, effectieve websites en succesvolle webshops op te zetten. Je leert hoe je Google Analytics inzet om te testen, te analyseren en te verbeteren. Dag 2 is een hele praktische dag en bij ieder rapport in google analytics worden opdrachten gegeven die door de cursisten worden uitgewerkt en vervolgens worden besproken. Je maakt diverse rapporten die je direct kunt gebruiken voor jouw website / webshop. Na de cursus kun je Google Analytics optimaal inzetten voor je eigen doelen en weet je hoe je je kennis van Google Analytics up-to-date houdt. Het is een training met een erg praktische insteek: op dag 1 ga je de inrichting van google analytics doen en maak je direct op de dag de gebeurtenissen en conversies aan. Op dag 2 gebruiken we het google analytics demo account op basis waarvan we analyses doen en rapporten aanmaken.


Welke voorkennis heb je nodig?

Om succesvol aan de cursus Google Analytics deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer en gevoel voor marketing is voldoende.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus Google Analytics is bedoeld voor wie een helder beeld wil krijgen van het gedrag van bezoekers op een website, om die te optimaliseren, te analyseren en verbeteren.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest