Home » Overzicht trainingen » Marketing » Google Ads Basis

Google Ads Basis

Met de training Google Ads Basis leer je hoe je optimaal zichtbaar bent en Google gebruikers verleidt tot klikken. Na afloop van de cursus Google Ads Basis heb je in ieder geval één campagne in het zoeknetwerk van Google Ads gemaakt die aan alle eisen voldoet, inclusief bijbehorende advertentiegroepen, zoekwoorden, uitsluitingswoorden, advertenties en extensies.

Google Ads (voorheen bekend als Google AdWords) is het online-advertentieprogramma van Google waarmee bedrijven reclame kunnen maken via zoekcampagnes, bannercampagnes, videocampagnes, shopping-campagnes en app-campagnes.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

1 dag

595,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

Google Ads Zoeknetwerk campagne
 • Hoe werkt Google Ads, verschil Zoeknetwerk en Display netwerk
 • Google Ads Campagne structuur bepalen
 • Hoe werkt de Google Ads Zoekwoord Planner
 • Google Ads campagnes opzetten
 • Advertentiegroepen opzetten
 • Alle beschikbare Advertentie-extensies invullen
 • Campagnes en advertentiegroepen beheren
 • Attractieve Google Ads advertenties schrijven
 • Biedingsstrategie kiezen
 • Conversies benoemen en inrichten
 • Kwalitatieve clicks realiseren door goede advertentieteksten
Koppeling tussen Google Ads en Google Analytics
Optimalisatie
 • Effectieve zoekwoorden selectie mbv zoekwoordplanner
 • Uitsluitingszoekwoorden bepalen in toevoegen
 • Zoekwoord opties bepalen en instellen (breed, exact, zinsdeel)
 • Tekst advertenties en advertenties met keyword insertion maken
 • Tools voor selectie van zoekwoorden
 • Doormeten van Google Ads campagnes in Google Analytics
 • Campagnes analyseren aan de hand van statistieken en rapportages
 • Verbeteren van Google Ads campagnes
Sturen op conversie door middel van Google Ads en landingspagina’s

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Toegang tot de online versie van deze training
 • Naslagwerk (PDF, NL)
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

Je leert eerst de werking van Google Ads kennen. De Campagnes van het Zoeknetwerk worden over het algemeen het meest ingezet, vandaar dat deze uitgebreid aan bod komen in deze Google Ads Basis cursus. Veel functionaliteiten van het Zoeknetwerk komen ook terug tijdens het opzetten van andere Google Ads Campagnes (Display Netwerk, Shopping, Video, App Campagnes). Tevens wordt de werking van het AIDA (REAN) model uitgelegd en maak je kennis met diverse Zoekwoord-tools die je kunt gaan gebruiken voor je Google Ads Campagnes. Vervolgens maak je uitgebreid kennis met het efficiënt opzetten, beheren, analyseren van je Google Ads Zoeknetwerk campagnes.

Je leert hoe je alle instellingen van de Campagnes van het Zoeknetwerk kunt instellen en hoe je een logische indeling maakt voor je campagnes. Daarbij wordt uitgebreid stilgestaan bij het maken van de verschillende advertentiegroepen binnen de diverse Campagnes. Je leert hoe je een goede zoekwoordenlijst met effectieve zoektermen opstelt en hoe je bezoekers verleidt met pakkende advertentieteksten en bijbehorende extensies.

Verder leer je om via Google Ads kwalitatieve clicks te genereren tegen lagere kosten en hoe je de juiste dag- en maandbudgetten bepaalt. Ook leer je hoe je je Conversies inricht voor Google Ads, de koppeling met Google Analytics. Je leert de verschillen kennen tussen het Google Zoeknetwerk en het Display Netwerk. Na deze cursus ben je ook prima geïnformeerd welke nieuwe tools je kunt inzetten om je Google Ads campagnes tot een succes te maken en op welke wijze jouw kennis van Google Ads up-to-date blijft.

Het is een praktische training, waar je op de dag zelf voor jouw bedrijf een campagne maakt, met bijbehorende advertentiegroepen, zoekwoorden en uitsluitingswoorden. In het eerste dagdeel van deze training worden alle ins- en outs van Google ads uitgelegd, zodat geen enkele term meer onbekend voor jou is. In het tweede dagdeel van deze training gaan we gezamenlijk heel praktisch te werk: zelf 1 volledige campagne inrichten met alle items die daarvoor van belang zijn. Na afloop van deze dag heb je in ieder geval 1 Campagne in het Zoeknetwerk gemaakt met bijbehorende advertentiegroepen en zoekwoorden en uitsluitingswoorden en advertenties en extensies. Op deze zelfde basis kun je zelf je overige campagnes inrichten.

De training wordt gegeven door een Google Ads gecertificeerde trainer, die al meerdere jaren dagelijks voor klanten (B2B en B2C) Google Ads campagnes opzet en optimaliseert.


Welke voorkennis heb je nodig?

Voor deze cursus vragen wij geen specifieke voorkennis, behalve algemene computervaardigheid en enige affiniteit met marketing. Het is aan aan te raden van tevoren wel alvast een Google Ads account aan te maken, zodat we op de dag zelf direct kunnen beginnen met het maken van Campagnes. De instructies voor het aanmaken van dit Google Ads account ontvang je van ons, ruim voorafgaand aan de training.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus Google Ads Basis is voor iedereen die diensten of producten wil aanbieden via Google Ads en wil leren om Google Ads advertentiecampagnes op te zetten, te analyseren en te beheren.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest