Home » Overzicht trainingen » Maatwerktrainingen » XSLT op internet

XSLT op internet

Deze cursus XSLT is bedoeld voor iedereen, die gegevens in XML krijgt te verwerken, zoals website-bouwers en beheerders van een CMS. In deze cursus leer je XML bestanden om te zetten met XSLT. XSLT lijkt veel op scripting. Met XSLT worden XML-bestanden gelezen en ‘getransformeerd’ naar de gewenste structuur.

Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

995,- Excl. 21% BTW

Inhoud van de training

XML gegevens
  • XML structuur
  • DTD opzet en koppelen
  • XHTML schrijven
Opmaken gegevens
  • XSLT gebruiken voor opmaak
  • XPath in XSLT
Omzetten gegevens
  • conditionele verwerking

Maatwerk - InCompany

Trainspot helpt jouw bedrijf graag met een InCompany- of Maatwerktraject, helemaal aangepast aan jouw situatie en wensen. Wij ontwikkelen namelijk maatwerktrajecten voor bijvoorbeeld specifieke werk-omgevingen, systeem updates, ICT implementaties en andere opleidingsvraagstukken. Met gespecialiseerde docenten uit het vakgebied bekijken we welke aanpak het beste bij de situatie en wensen van het bedrijf passen. Zij weten precies wat er in de markt speelt en hoe ze hun kennis het beste kunnen overbrengen aan jouw werknemers. Starten kan op elk moment, in-house of bij ons op locatie!


Neem contact op

Maatwerk trainingen

De inhoud van onze maatwerktrainingen wordt volledig op de leerwensen aangepast. Vooraf is er een telefonische intake met de docent, die het niveau en de leerdoelen doorneemt. Op basis daarvan wordt voor elke lesdag een lesplan op maat gemaakt. De datum of data plannen we in overleg, na boeking. De docent komt voor de training zelf een dag langs op de werkplek, of de deelnemer komt naar één van onze trainingslocaties. Onze docenten zijn expert in het werkveld van deze training.


Neem contact op

InCompany trainingen

Deze training verzorgen we als intensieve privéles óf als klassikale training voor een groep. De genoemde prijs is per dag, exclusief lunch en trainingsmateriaal. De training wordt incompany gegeven, bij jou op locatie. Wil je de training bij Trainspot plaats laten vinden? Geef dat dan aan bij de boeking, dan sturen we een offerte voor de lokaalhuur.


Neem contact op

Maatwerk

Dit is een maatwerk-/InCompany training. Heb jij interesse in deze training? Neem dan contact op met ons via het bovenstaande formulier of bel ons op 030 7370581 voor meer informatie.

Wat leer je in deze cursus?

XSLT wordt toegepast in bijvoorbeeld content management systemen om te publiceren naar webpagina's. Een andere toepassing van XSLT is het aanpassen van alleen de structuur van gegevens wanneer bijvoorbeeld twee XML-bestanden worden samengevoegd. Om XSLT te leren is bekendheid met XML nodig, en bij voorkeur ook kennis van DTD's of Schema's. We behandelen mogelijkheden en toepassingen van XSLT. Allerlei problemen doen zich voor wanneer een XML-bestand moet worden gebruikt in een applicatie die wel XML kan lezen, maar daarvoor een andere structuur vereist. Met XSLT kun je deze structuur omzetten; 'transformeren'. Binnen XSLT wordt gewerkt met XPath om documenten te doorzoeken en selecties te maken. Ook worden in XSLT functies gebruikt. Tijdens de cursus XSLT wordt onder meer met XMLSpy gewerkt.


Welke voorkennis heb je nodig?

Er wordt binnen de cursus XSLT uitgegaan van bestaande gegevens en het resultaat wordt in webpagina's gepresenteerd. Daarom is basiskennis van HTML en CSS erg handig, naast de benodigde kennis van XML.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus XSLT is voor iedereen die met XSLT de informatie van een XML-bestand wilt transformeren en publiceren.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest