Home » Overzicht trainingen » Wordpress » WordPress Themes aanpassen

Training WordPress Themes aanpassen

Wil je een WordPress website geheel aanpassen aan je wensen, dan is deze WordPress cursus zeker iets voor jou. Je leert waar je op moet letten als je een theme kiest en ook uit welke componenten zo’n thema is opgebouwd. Je leert hoe je een WordPress theme kunt aanpassen met HTML en Cascading Style Sheets (CSS). Ook leer je hoe en waarom je een Child Theme moet gebruiken en hoe je dat aanmaakt.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

795,- Excl. 21% BTW

Deze training wordt zowel klassikaal (op locatie) als online klassikaal gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Data, locaties & aanmelden
Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op

Inhoud van de training

Waar moet je op letten bij het selecteren van een theme?
Child themes
 • Wat is een child theme?
 • Waarom een child theme gebruiken?
 • Een child theme aanmaken
Rol van PHP in een theme
De componenten van een theme
 • Relevanssi plugin
 • Hoe toon je bijvoorbeeld de zoekresultaten binnen je website?
HTML & CSS aanpassen
 • Kleuren wijzigen
 • Paginaweergave aanpassen
 • Berichtweergave aanpassen
 • Zoekresultatenpagina aanpassen
 • Menu toevoegen
 • Widget area toevoegen
Element inspecteren met Firebug

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een Adobe Certified instructor.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Toegang tot de online versie van deze training
 • Naslagwerk (PDF, NL)
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

In deze WordPress cursus leer je hoe de WordPress themes aanpast. Je bouwt weliswaar snel en efficiënt een website op basis van zo’n theme, maar vaak ben je over het design dan net niet helemaal tevreden. Er zijn duizenden WordPress themes om uit te kiezen, maar ieder theme heeft zo zijn eigen beperkingen. Hoe pas je het lettertype aan en hoe verander je de indeling, zodat alles precies zo terecht komt zoals jij het wilt? Het kan dus voorkomen dat het door jou gekozen theme niet exact is wat je zocht.

Tijdens de cursus leer je hoe je een theme geheel naar je hand zet met HTML en CSS. Zo bepaal jij zelf tot op de pixel nauwkeurig waar en hoe je content op je website plaatst. Na deze WordPress cursus kun je al je creativiteit kwijt in je website en bouw je websites met nog meer gemak.


Welke voorkennis heb je nodig?

Voor deze WordPress cursus heb je basiskennis nodig van WordPress, HTML en CSS. De basiscursus WordPress en de cursus HTML5 & CSS3 vormen tezamen de ideale voorbereiding.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze WordPress cursus is bedoeld voor iedereen die reeds ervaring heeft met WordPress, HTML en CSS en creatief websites wil bouwen, zonder afhankelijk te zijn van de beperkingen van een gekozen theme.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest