Home » Overzicht trainingen » Wordpress » WordPress Eigen Thema Maken

WordPress Eigen Thema Maken

De cursus WordPress Eigen Thema Maken leert je hoe je zelf een thema bouwt voor een WordPress website. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van de kant en klare thema’s en kunt zonder beperkingen ieder grafisch ontwerp omzetten naar een volwaardige website.
Tijdens de cursus werken we met een theme builder waarmee je een hele site visueel opbouwt. Je bouwt je eigen header en footer, bepaalt zelf de pagina-opbouw en de weergave van berichten en berichtarchieven.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

961,95 BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

Onderwerpen:
 • Websitestructuur
 • Veel gebruikte HTML elementen
 • Kennismaking met Bricks
 • Bouwen van header met logo en menu
 • Bouwen van footer met extra elementen zoals social media links
 • Opbouw van pagina layout
 • Opbouw van layout van berichten en berichtenarchieven
 • Ontwerp eigen 404-pagina
 • Kennismaking en gebruik overige Bricks modules en gereedschappen
 • Aanpassing en controle responsive weergave op tablet en telefoon

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Toegang tot de online versie van deze training
 • Naslagwerk (PDF, NL)
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

Het werken met kant en klare WordPress thema’s legt nogal wat beperkingen op. Er zijn echter gereedschappen waarmee je zelf een compleet thema kunt bouwen. Een populaire theme builder is Bricks. In deze cursus leer je hoe je van begin tot eind een zelf thema zelf bouwt. Denk hierbij aan de globale elementen zoals header en footer, die op iedere pagina terugkomen, maar ook leer je een eigen pagina- en berichten layout te maken. Wil je zelf bepalen hoe een berichtenoverzicht eruit ziet? Na deze cursus bouw je dit op zoals jij dat wilt. Naast deze basisvaardigheden, leer je ook werken met de verschillende modules en gereedschappen die Bricks biedt om tot een optimaal resultaat te komen. Tenslotte gaan we in deze cursus uitgebreid in op het responsive bouwen van een thema. Aan het einde van deze cursus heb je een volwaardige website gebouwd die door iedereen met het niveau van WordPress gebruiker, voorzien kan worden van content.


Welke voorkennis heb je nodig?

Om deze cursus goed te kunnen volgen is bekendheid met WordPress gewenst. Bijvoorbeeld onze cursus WordPress Basis is een goed uitgangspunt. Kennis van HTML en CSS is handig, maar niet noodzakelijk. Tijdens de cursus raak je bekend met de meest gebruikte HTML-elementen en CSS -eigenschappen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus leert je hoe je zelf een thema bouwt voor een WordPress website. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van de kant en klare thema’s en kunt zonder beperkingen ieder grafisch ontwerp omzetten naar een volwaardige website. Tijdens de cursus werken we met een theme builder waarmee je een hele site visueel opbouwt. Je bouwt je eigen header en footer, bepaalt zelf de pagina-opbouw en de weergave van berichten en berichtarchieven.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest