Home » Overzicht trainingen » Maatwerktrainingen » VBA programmeren in Word

VBA programmeren in Word

In deze VBA cursus leer je je werkomgeving in Word gebruikersvriendelijk in te richten. Dat doen we met Visual Basic for Applications (VBA),  de programmeertaal van Microsoft Office. Je leert hoe je sjablonen en macro’s maakt die zorgen dat je werkzaamheden efficiënter verlopen. We bieden deze VBA cursus aan in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en incompany.

Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

3 dagen

1.595,- BTW vrijgesteld

Inhoud van de training

Sjablonen
 • macro’s en sjablonen
 • soorten sjablonen
Opnemen
 • macro’s opnemen
 • macro’s afspelen
 • handelingen automatiseren
Eigen code
 • prodedure namen
 • variabelen
Formulieren
 • maken van gebruikers interface
Objecten model
 • documenten aansturen
 • de cursor aansturen
 • werken met het range object
 • bladwijzers
Structuren
 • condities
 • herhalingen
Foutafhandeling
 • voorkomen van foutmeldingen
Functies
 • functies vinden
 • belangrijkste functies gebruiken

Maatwerk - InCompany

Trainspot helpt jouw bedrijf graag met een InCompany- of Maatwerktraject, helemaal aangepast aan jouw situatie en wensen. Wij ontwikkelen namelijk maatwerktrajecten voor bijvoorbeeld specifieke werk-omgevingen, systeem updates, ICT implementaties en andere opleidingsvraagstukken. Met gespecialiseerde docenten uit het vakgebied bekijken we welke aanpak het beste bij de situatie en wensen van het bedrijf passen. Zij weten precies wat er in de markt speelt en hoe ze hun kennis het beste kunnen overbrengen aan jouw werknemers. Starten kan op elk moment, in-house of bij ons op locatie!


Neem contact op

Maatwerk trainingen

De inhoud van onze maatwerktrainingen wordt volledig op de leerwensen aangepast. Vooraf is er een telefonische intake met de docent, die het niveau en de leerdoelen doorneemt. Op basis daarvan wordt voor elke lesdag een lesplan op maat gemaakt. De datum of data plannen we in overleg, na boeking. De docent komt voor de training zelf een dag langs op de werkplek, of de deelnemer komt naar één van onze trainingslocaties. Onze docenten zijn expert in het werkveld van deze training.


Neem contact op

InCompany trainingen

Deze training verzorgen we als intensieve privéles óf als klassikale training voor een groep. De genoemde prijs is per dag, exclusief lunch en trainingsmateriaal. De training wordt incompany gegeven, bij jou op locatie. Wil je de training bij Trainspot plaats laten vinden? Geef dat dan aan bij de boeking, dan sturen we een offerte voor de lokaalhuur.


Neem contact op

Maatwerk

Dit is een maatwerk-/InCompany training. Heb jij interesse in deze training? Neem dan contact op met ons via het bovenstaande formulier of bel ons op 030 7370581 voor meer informatie.

Wat leer je in deze cursus?

De aanpassingen die je in deze VBA cursus leert maken gaan veel verder dan de standaardoplossingen die Word biedt. Dat wil zeggen dat je leert hoe je het programma uitbreidt met je eigen wensen en voorkeuren, zodat het optimaal past binnen jouw situatie. Je leert hoe je die voorkeuren verwerkt in de gebruikersinterface. Je leert verder hoe je zelf sjablonen maakt met eigen dialoog-vensters, invulformulieren, dynamische menu’s en werkbalken.

Je kunt na deze VBA cursus je werkomgeving aanpassen aan je wensen en sjablonen maken die helemaal zijn toegespitst op jouw voorkeuren en jouw huisstijl.
Ook de hulpmiddelen voor het werken met berekeningen, zoals de controle-werkbalk, komen aan de orde. Een andere specifieke functie in deze cursus is de “Wat-Als” analyse. Je leert deze analyse maken met behulp van de Doelzoeker, de Scenario Manager en de Oplosser. Tot slot is Verticaal Zoeken een populair onderwerp wat we uitvoerig bespreken en oefenen in deze cursus.


Welke voorkennis heb je nodig?

Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de structuur van en het werken met Word. Met name kennis over sjablonen en het verwerken van tekst, alinea’s en secties zijn belangrijk. Gevorderde kennis van Word maakt het volgen van deze training gemakkelijker.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze VBA cursus is voor iedereen die goed bekend is met Word en efficiënter wil werken door het programma naar eigen inzicht uit te breiden en aan te passen.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest