Home » Overzicht trainingen » Grafische trainingen » Videomontage Basis

Videomontage Basis

Deze cursus is interessant voor een eerste stap in de wereld van video. We leren je duidelijk en stapsgewijs de meest voorkomende video montage functies om professioneel ogende films te produceren.
Er is in de markt veel software te vinden waarmee je video’s kunt bewerken, denk aan Adobe Premiere Pro, PowerDirector 365, etc.

Voor deze cursus werken wij met de gratis software DaVinci Resolve. Deze software biedt zelfs nog meer mogelijkheden als de betaalde versie van Adobe Premiere Elements. De mogelijkheden en resultaten van deze software doen niet onder voor de professionele zakelijke software applicaties.
We leren je de basis van videomontage; hoe je video’s in de software importeert en ook achtergrondmuziek toevoegt. Na voltooiing kun je videoproducties maken voor bijvoorbeeld (online) promoties.

Welke voorkennis heb je nodig?
Het opnemen van video’s (bronmateriaal) wordt niet behandeld in deze cursus. Zie hiervoor onze cursus ‘Professionele video met je smartphone’.
Onze basiscursussen zijn een eerste stap, we beginnen bij het begin. Technische voorkennis heb je dan ook niet nodig. Wel is het belangrijk dat je algemene computerkennis en vaardigheden beheerst ( bijv. kopieren bestanden, usb stick gebruiken, etc.). Neem bij twijfel altijd eerst contact met ons op.

Wat leer je in deze cursus?
We leren je de meest voorkomende functies voor het maken van video’s; van het maken van een instant video tot een video tot een professioneel ogend product.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?
Als je meer mogelijkheden wil of je vaardigheden nog verder wil verbeteren of nog professionelere toepassingen wil maken, kijk dan naar onze cursus Adobe Premiere Pro, of Videoproductie. Als je ook interesse hebt in het maken en monteren van foto’s dan, zie dan onze cursus Zakelijke fotografie, Photoshop Elements en Adobe Photoshop Basis

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

1 dag

595,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

 • Nieuw project en video clips toevoegen
 • Video Clips knippen, verkorten en verwijderen
 • Basiskleurcorrectie uitvoeren
 • Videoclips in elkaar over laten lopen
 • Werken met keyframes voor video- en audiobediening
 • Muziek of opmerkingen toevoegen aan je video
 • Een videotitel of credits toevoegen
 • Een voltooide video exporteren

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Toegang tot de online versie van deze training
 • Naslagwerk (PDF, NL)
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest