Home » Overzicht trainingen » Grafische trainingen » InDesign Formulieren maken

InDesign Formulieren maken

Leer in deze training InDesign formulieren maken hoe je digitale formulieren maakt die je klanten kunnen invullen en versturen. Behalve InDesign maken we hiervoor ook gebruik van Adobe Acrobat Pro. Deze cursus gaat vergezeld van 17 Nederlandstalige online instructievideo’s. De docent is een Adobe Certified Expert. Volg deze cursus in Rotterdam, Utrecht Amsterdam of incompany.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

1 dag

450,- Excl. 21% BTW

Inhoud van de training

Inleiding
 • Algemene informatie
Vormgeving
 • Alinealijnen
 • Tabs en uitvaltabs
 • Tabel- en uitlijnfuncties
Invulvelden maken
 • Tekstvelden
 • Selectievakjes
 • Keuzerondjes
 • Lijstvakken
 • Handtekeningveld
Geavanceerde functies
 • Knoppen voor extra informatie/toelichting
 • Velden tonen/verbergen met knoppen
 • Print, Wis, e-mail knoppen
 • Tabvolgorde instellen
 • Exporteren
Acrobat Pro gebruiken
 • Nabewerken
 • Berekeningen maken
 • Op slot zetten na verzending
 • Alternatieven

Maatwerk

Dit is een maatwerk-/InCompany training. Heb jij interesse in deze training? Neem dan contact op met ons via het bovenstaande formulier of bel ons op 030 7370581 voor meer informatie.

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus InDesign leer je van A tot Z hoe je een digitaal formulier maakt en dit exporteert als invulbare PDF.
Eerst kijken we naar de grafische kant van het verhaal. Hoe kun je snel en efficiënt een dergelijk formulier vormgeven? Denk daarbij aan het gebruik van alinealijnen, tabs, tabellen, radiobuttons en checkboxen. Het tweede deel van het verhaal gaat over de techniek. Hoe zorg je ervoor dat je klanten je formulier moeiteloos kunnen invullen en versturen? Hierna stappen we over van InDesign naar Adobe Acrobat en gaan we werken aan de finetuning van ons formulier. Tot slot bekijken we welke alternatieven er te vinden zijn.
Deze cursus InDesign gaat vergezeld van zeventien online video’s, die stuk voor stuk een onderdeel van de cursus belichten. Zo heb je achteraf een prima digitaal naslagwerk om alles nog eens op je gemak te bekijken.


Welke voorkennis heb je nodig?

Om deel te nemen aan deze cursus moet je goed uit de voeten kunnen met InDesign. Het is van belang dat je kennis hebt op het niveau van onze cursus InDesign Basis. Als je twijfelt kun je altijd even contact met ons opnemen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor alle InDesign gebruikers, DTP-ers en grafisch ontwerpers die willen leren hoe ze invulbare en verzendbare digitale formulieren kunnen maken.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest