Home » Overzicht trainingen » Grafische trainingen » Illustrator Basis klassikaal + e-learning

Illustrator Basis klassikaal + e-learning

In deze training Illustrator Basis leer je professionele ontwerpen maken voor logo’s, symbolen, iconen, belettering, visualisaties en illustraties. Je leert de tekengereedschappen van Illustrator gebruiken, teksten vormgeven en effecten toepassen. Verder leer je hoe je je ontwerpen exporteert voor drukwerk, Facebook, Instagram etc. Na de cursus heb je nog drie maanden lang toegang tot de e-learning met meer dan 120 Nederlandstalige lesvideo’s, waarin je alle behandelde onderwerpen uit de cursus nog eens kunt bekijken. Twee cursussen voor de prijs van één dus! Volg deze cursus Illustrator in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

895,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

Kennismaking met Illustrator
 • Waar gebruik je Illustrator voor? (Een korte presentatie van de verschillende toepassingen)
 • De interface van Illustrator (Hoe ga je om met gereedschappen, paletten en werkruimtes?)
 • Belangrijke instellingen vooraf (Voordat we aan het werk gaan veranderen we eerst een paar instellingen)
Geometrische objecten
 • Nauwkeurig en maatvast objecten aanmaken (Leer hoe je object exact op maat maakt)
 • Roteren, verschalen en spiegelen (Leer hoe je met transformaties snel bruikbare ontwerpen maakt)
 • Pathfinders (Combineer objecten tot ‘schone’ vormen voor logo’s, snijplotters en drukwerk)
Tekenen met pen en penseel
 • Controle houden over het tekenen (Verander eerst een paar instellingen voordat je gaat tekenen)
 • Het pengereedschap (Maak kliksgewijs paden)
 • Paden aanpassen (Leer hoe je punten toevoegt en Bezier-curves maakt)
 • Penselen gebruiken (Maak creatieve lijnen met Kunstpenselen en Verstrooiingspenselen)
 • Bibibliotheek (Het is niet nodig alles zelf te tekenen. Maak gebruik van de  bibliotheken van Illustrator)
Kleurgebruik RGB of CMGZ
 • Kleurstalen maken (Hoe voeg je Pantone kleuren van je huisstijl toe?)
 • Kleurverlopen (Met verlopen maak je snel fraaie achtergronden)
Tekst
 • Typografie (Wat zijn de belangrijkste typografische instellingen?)
 • Contourletters (Leer hoe je letters omzet naar paden)
Lagen
 • Lagen (Maak gebruik van lagen voor overzicht en laagvolgorde)
Exporteren
 • Geschikt maken voor drukkerij of printservice
 • Geschikt maken voor internet  (social media en web)
 • PDF en EPS (Hoe maak je en bruikbare PDF en wanneer kies je voor EPS?)

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Toegang tot de online versie van deze training
 • Naslagwerk (PDF, NL)
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

In de cursus gaan we eerst ontwerpen maken door nauwkeurig geometrische objecten te plaatsen en te transformeren. Je zult zien dat eenvoudige handelingen al snel tot een fraai en bruikbaar resultaat leiden. Vervolgens leer je tekenen met het pengereedschap. Hiermee maak je binnen de kortste keren strakke vectortekeningen, ook zonder tekenvaardigheid. Ook gaan we aan de slag met de vrijere gereedschappen, zoals verschillende penselen. Je krijgt ook oefeningen mee naar huis.

Op de tweede cursusdag behandelen we eerst de vragen, die zijn gerezen naar aanleiding van het huiswerk. Daarna gaan we aan de slag met nieuwe technieken. Je maakt kennis met de Pathfinders waarmee je objecten combineert, uit elkaar stanst en splitst. Aan de hand van een uitgebreide oefening leer je hoe je Pathfinders in de praktijk toepast. Deze oefening bouwen we op in lagen. Met het lagenpalet houd je overzicht en kun je de objecten vergrendelen. In deze oefening leer je ook hoe je tekst en kleurverlopen gebruikt. Je leert ook hoe je het bestand opslaat voor web en Social Media en wat de eisen zijn voor drukwerk.


Welke voorkennis heb je nodig?

Algemene vaardigheid met de computer is voldoende om succesvol aan deze cursus Illustrator deel te nemen. Verdere voorkennis is niet nodig. Het is wel van belang dat je de mogelijkheid hebt om thuis of op je werk met Illustrator te oefenen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus Illustrator Basis is voor iedereen die wil leren grafische ontwerpen, beletteringen, symbolen en logo’s te maken, voor drukwerk, snijplotters en voor websites en social media.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest