Home » Overzicht trainingen » Grafische trainingen » Final Cut Pro X » Final Cut Pro X Basis

Final Cut Pro X Basis

In deze cursus leert u video’s monteren en bewerken met het programma Final Cut Pro X. U leert snel uw weg vinden in dit programma met inspirerende nieuwe, maar complexe mogelijkheden. We besteden vooral aandacht aan de workflow van het bewerken van video, het omgaan met videobestanden en de organisatie van bestanden.

Final Cut Pro X is de nieuwste versie van deze applicatie. Met deze versie introduceert Apple een compleet nieuwe benadering van videomontage ten opzichte van eerdere versies en concurerende Non Lineaire Editing systemen.

Start Taal Gemiddelde trainingsduur Leermethode Trainingsprijs all-in

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

Klassikaal

1.295,- BTW vrijgesteld

Inhoud van de training

 • Korte introductie in video en audio theorie
 • Wat is Final Cut Pro X?
 • Final Cut Pro X basis, de workflow
 • Media importeren
 • Media analyseren
 • Organiseren van media
 • Media afspelen en skimmen
 • Projecten creëren en beheren
 • Video monteren en bewerken
 • Geluid toevoegen en bewerken
 • Overgangen, effecten en titels toevoegen
 • Keying en compositing
 • Video- en audio animatie met key frames
 • Het project delen: video output voor verschillende doeleinden
 • Media bestanden beheren
 • Voorkeuren en metadata

Maatwerk

Dit is een maatwerk-/InCompany training. Heb jij interesse in deze training? Neem dan contact op met ons via het bovenstaande formulier of bel ons op 030 7370581 voor meer informatie.

Wat leer je in deze cursus?

Na een korte introductie van het programma en enige basistheorie leert u hoe u video projecten op de beste manier opzet en beheert. U zult zien hoe u verschillende media binnen uw project kunt analyseren, importeren, organiseren, beheren, afspelen en "skimmen". Ook besteden we aandacht aan slimme voorkeursinstellingen en metadata.
U leert video en audio monteren, bewerken en samenvoegen. Daarnaast gaat u overgangen creëren, effecten gebruiken, titels toevoegen en u maakt kennis met begrippen als "keying" en "compositing". Ook leert u hoe u video en geluid kunt animeren met "keyframes". Uiteindelijk gaat u het videoproject delen, met andere woorden, u leert welke video output past bij welke doeleinden.
Na deze cursus kunt u zelfstandig op een snelle, efficiënte en gebruiksvriendelijke manier professionele video-output in alle gangbare digitale formaten produceren.


Welke voorkennis heb je nodig?

De cursus Final Cut Pro X B- basis vereist dat de cursist goed thuis is op de Mac en voldoende kennis van video- en of multimedia-productie bezit. Enige ervaring met een digitale videocamera (DV of HD) is noodzakelijk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die op een professionele manier video wil produceren met behulp van Final Cut Pro X . Final Cut Pro X is ontworpen voor videomontage en -bewerking in een professionele omgeving van broadcast, postproductie en digital publishing. Televisiemakers, filmers, webdevelopers en digital media designers kunnen met behulp van deze applicatie op een snelle, efficiënte en gebruiksvriendelijke manier professionele video output in alle gangbare digitale formaten produceren. Een strakke integratie met de overige Apple software en hardware garandeert de bekende vloeiende ervaring, die we gewend zijn van Apple.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest