Home » Overzicht trainingen » Grafische trainingen » Captivate Gevorderd

Captivate Gevorderd

In de training Adobe Captivate Gevorderd wordt verder ingegaan op het werken met en de mogelijkheden van Captivate. Nadruk zal liggen om meer interactiviteit met behulp van advanced actions en variabelen en het creëren van project sjablonen, stijlen en thema’s. Ook kijken we naar de mogelijkheid van het publiceren naar een LMS en het management van gemaakte learning modules.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

2 dagen

1.295,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

 • Captivate voorbeeldbestanden opzetten
 • Stijlen en stijlbibliotheek maken en beheren
 • Thema’s ontwerpen en delen
 • Video demo projecten en nabewerken
 • Advanced (shared) actions en variabelen
 • Interactions en de mediabibliotheek
 • Pretest questions
 • (Voor)kennis dia’s
 • Als HTML5 publiceren en testen op devices
 • SCORM debugging (via SCORM cloud)

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus gaan we dieper in op het herhaald maken van e-learning inhoud. Het opzetten van een project sjabloon, een stijlbibliotheek en een thema geeft een goed startpunt om snel nieuwe e-learning modules te maken. Met Advanced actions is het mogelijk om uitgebreidere interactie te ontwikkelen en deze te delen tussen projecten.

Met Captivate 9 kun je uitstekend zogenaamde flexibele layouts (responsive projects) maken die zich aanpassen aan de breedte van het scherm en goed te bekijken zijn op iPad en tablet. Ook leer je gebruik te maken van een pre-test (voorkennis test) en kennis test dia’s in een project. Met de mogelijkheid om uit een quizvragen reeks weg te navigeren en weer terug te keren kun je verschillende niveaus van e-learning inbouwen. Bij de multiple choice vragen is nu ook een ‘partial score’ mogelijk en een ‘penalty’ waardoor het gokken naar het juiste antwoord afgestraft kan worden.

Heb je een iPad? Dan kan ook gewerkt worden met Captivate Draft. Hier wordt in de cursus op verzoek aandacht aan besteed en gedemonstreerd.


Welke voorkennis heb je nodig?

Enige ervaring met Captivate is noodzakelijk om aan deze cursus deel te nemen. De onderwerpen van de training Captivate Basis dienen als uitgangspunt.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die reeds met Captivate demonstraties of e-learning modules maakt en die meer mogelijkheden van Captivate wil leren benutten. In deze cursus wordt gewerkt met Captivate 9 maar kan ook goed gevolgd worden door gebruikers van Captivate versie 7.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest