Home » Overzicht trainingen » Grafische trainingen » Adobe Animate CC

Adobe Animate CC

Na deze cursus Animate kun je animaties maken voor toepassing in verschillende applicaties. Je kunt met Animate zelfs volledige apps maken die prima werken op iOS en Android. Werken met Adobe Animate CC is eenvoudig, zolang je maar een helder doel voor ogen hebt. De cursus Animate CC volg je in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam of InCompany.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

3 dagen

1.295,- BTW vrijgesteld

Deze training wordt klassikaal (op locatie) gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Inhoud van de training

 • Inrichten van je werkplek
 • De interface van Adobe Animate CC
 • Wat basiszaken van animaties
 • Importeren van artwork
 • Werken met symbolen
 • Basis animaties toepassen en bewerken
 • Zelf animaties opzetten en realiseren
 • Typografie en tekstuele inhoud
 • Het schaalbaar maken van je inhoud
 • Gebruik van je bibliotheken
 • Interacties met knoppen
 • Op tijd gebaseerde acties
 • Zelf acties ontwikkelen (Javascript)
 • Publiceren als video
 • Publiceren als OAM pakket
 • Eenvoudige javascript toepassingen
 • Browser compatibiliteit en testen
 • Publiceren naar je website

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je de HTML5 Canvas en de WebGL mogelijkheden van Adobe Animate kennen. Met deze aanpak kun je animaties en applicaties maken die geschikt zijn voor weergave op desktop, tablet en mobiel.
Moderne banners en websites moeten responsive zijn en goed toonbaar op zowel de desktop als tablet of mobiel apparaat. Met Adobe Animate CC kun je uitstekend dit soort hoog interactieve animaties maken. Omdat je gebruik maakt van gangbare web technieken zoals HTML5, CSS en Javascript is je werk prima te integreren in iedere moderne website. Adobe Animate maakt daarvoor zelfs speciale ‘oam’ pakketjes aan die je kunt plaatsen in InDesign en ieder modern CMS zoals WordPress. Het tonen van je interactieve animatie wordt zo een fluitje van een cent.

Tijdens de cursus leer je animatie principes en efficiënt werken in Adobe Animate. Je maakt gebruik van de kant en klare scripts om snel animaties toe te passen op je geplaatste elementen. Je afbeeldingen kunnen uit allerlei formaten bestaan zoals SVG, PNG en JPG en Illustrator en Photoshop zijn je gereedschappen om al je artwork op orde te maken. Verder kun je je animatie niet alleen als interactief onderdeel publiceren maar ook exporteren als video. De export kan zelf voor verschillende resoluties plaatsvinden en is dus uitermate geschikt voor publicatie naar verschillende apparaten en diensten.


Welke voorkennis heb je nodig?

Voor deze cursus Adobe Animate is enige ervaring met ontwerpen handig maar niet noodzakelijk. Adobe Animate is alleen verkrijgbaar via een Adobe Creative Cloud abonnement. Tijdens de cursus kun je met je eigen abonnement werken wanneer je dat wilt.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus Adobe Animate is bedoeld voor ontwerpers en ontwikkelaars die graag op een eenvoudige manier animaties willen maken zonder Flash, voor publicatie op websites of voor tablets zoals de iPad. Ook gebruikers van InDesign kunnen met Adobe Animate uitgebreide animaties maken en deze toepassen bij het maken van een folio.

De cursus wordt veelal gevolgd door medewerkers van communicatie afdelingen of auteurs van website inhoud of door gebruikers van Edge Animate die willen overstappen naar Adobe Animate om de uitgebreide mogelijkheden te leren kennen.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest