Home » Overzicht trainingen » Grafische trainingen » 3D printen

Training 3D printen

In deze cursus leer je twee manieren kennen om een printbaar 3D object te maken: sculpting en modelling. We werken met de gratis software van Sketchup, Sculptris en Blender. Aan de hand van oefeningen doorloop je het gehele proces, vanaf het ontwerpen tot aan het printen van een 3D object. Deze cursus 3D printen verzorgen wij in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Leermethode Start Taal Gemiddelde trainingsduur Trainingsprijs all-in

Online klassikaal, Klassikaal

In overleg, kan snel

Nederlandstalig

5 dagen

1.895,- Excl. 21% BTW

Deze training wordt zowel klassikaal (op locatie) als online klassikaal gegeven. Geef bij het inschrijven je voorkeur op.

Data, locaties & aanmelden
Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op

Inhoud van de training

Technieken
 • Welke soorten prototyping bestaan er
 • Welke materialen worden er gebruikt
 • Mogelijkheden en onmogelijkheden
 • 3D printen thuis en bij een facilitair bedrijf
 • Kostenberekeningen en controle-software
Sculpting
 • Welke software is geschikt
 • Parktijkoefening met sculpting
 • Ontwerpen
 • Hoe kom je tot een ontwerp
 • Het ontwerpen van een printbaar object
Modelling
 • Basisprincipes van modelleren
 • Workflow van modelleren voor 3D-printen
 • Uitvoeren van het gemaakte ontwerp
 • Printen van het ontwerp
 • Nabewerking
Texturing
 • Basisprincipes van texturing
 • UV-mapping
 • 3D printing in full color

Klassikale training

Wanneer jij je hebt aangemeld voor deze training nemen wij contact met je op. Wij gaan dan samen met jou de trainingsdagen en locatie plannen. De training wordt gegeven door een Adobe Certified instructor.

Deze training is inclusief:

 • Klassikale lesdagen
 • Gebruik computer (Mac, Windows, beeldscherm 21,5″) en software in leslokaal
 • Heerlijke lunch, koffie, thee en fris
 • Certificaat met NRTO keurmerk
 • Schrijfgerei

Wat leer je in deze cursus?

Tijdens deze 3D cursus maken we vanuit Sketchup, Sculptris en Blender een aantal printbare objecten. We werken vanaf scratch. Een relatief snelle manier om tot een printbaar object te komen is sculpting. Dat laat zich het best uitleggen als digitaal kleien. We doen een oefening in sculpting, waarvan je het resultaat kunt laten 3D-printen. Een andere manier om tot een 3D-print te komen is modelleren. Je leert de basisprincipes van modelleren kennen en toepassen. In een aantal werksessies kom je tot een printbaar eindresultaat van je eigen ontwerp. Sommige printers kunnen full-color printen. Om daar goed gebruik van te kunnen maken heb je extra kennis van texturing nodig. Tegen het einde van de cursus besteden we daar uitgebreid aandacht aan.


Welke voorkennis heb je nodig?

Het is geen vereiste, maar wel erg handig wanneer je met Photoshop enigszins uit de voeten kunt. Verder volstaat het wanneer je basiskennis hebt van het werken met de computer.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Dit is echt een cursus voor creatieve deelnemers die de mogelijkheden van het 3D printen willen leren kennen. Vaak zullen dat ontwerpers, kunstenaars of achitecten zijn, maar ook wie als hobby 3D miniaturen wil printen zal zich in deze cursus thuisvoelen.


Wat cursisten over ons zeggen

"Met heel veel plezier heb ik deze training (die bestaat uit 9 modules) gevolgd. Alle lessen zijn via e-learning goed te volgen. Het lesmateriaal en de uitleg is zeer duidelijk. Het is voor mij niet nodig geweest om lessen op locatie te volgen, maar de mogelijkheid is er wel. Eventuele opmerkingen en vragen die ik aan het leercentrum heb gesteld werden vlot en goed beantwoord. Kortom: ik ben zeer tevreden en mocht ik nog een cursus nodig hebben op dit gebied, dan zal ik zeker Trainspot weer benaderen. "

Sylvia
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office Power user

"Uit ervaring kan ik spreken als het gaat om een vergelijking te kunnen maken binnen verscheidene opleidingscentra. Ik volg namelijk regelmatig cursussen/ trainingen/ opleidingen om mij up to date te houden op allerlei vlak. Maar ik heb nog nooit zo'n prettig en persoonlijk verloop meegemaakt als dat ik nu via jullie/ trainspot heb ervaren. Top dus!!! Snelle reacties op vragen en snelle verwerking van resultaten en certificaat/ diploma uitreiking. De combinatie leerstof, filmpjes en oefeningen is goed op elkaar afgestemd..."

Kim
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik vond het een erg leuke training! Duidelijke uitleg dmv boek n video. De manier waarop de cursus gebracht werd vond ik erg leuk. Door het onderwerp Vista Mare in alle trainingsonderdelen te gebruiken, bleef het boeiend. Contact met trainers via chat of mail werkte prima; ik kreeg snel reactie en duidelijk advies. Ook werd er altijd duidelijke feedback gegeven op een prettige manier. Zeker een opleiding die ik anderen zou aanraden! "

Melissa
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Ik heb 7 certificaten dus mijn diploma gehaald ,Wat een super goede begeleiding door Laura en haar collega's.duidelijk computerprogramma en goed lesmateriaal in de boekjes.als je een goede cursus wilt volgen op computerprogramma's gebied raad ik jullie zeker aan naar trainspot Utrecht te gaan."

Sandra
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Het is een fijne training, ik ben doof dus kon de uitleg niet altijd goed verstaan. Toch dmv het boekje en doordat de video duidelijk is, alles stapsgewijs word getoond wat je moet doen is het mij toch gelukt! "

Pam
Maatwerk opleidingspakket Administratief medewerker binnendienst

"Trainspot is een hele fijne opleider gebleken in de hernieuwde kennismaking met Microsoft Office. Prettige sfeer, duidelijke lesstof en kundige docenten."

Marieke
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

"Fijne lessen met duidelijke uitleg, de boekjes zijn erg handig en de feedback is ook heel fijn, ze denken met je mee! "

Wendy
Maatwerk opleidingspakket Microsoft Office uitgebreid

Bekijk alle ervaringen

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest