Menu
Selecteer een pagina

Digitale veiligheid

In de training Digitale veiligheid worden de begrippen behandeld die betrekking hebben op een veilig gebruik van ICT in het dagelijkse en werkzame leven. Zoals het veilig gebruiken van netwerken (waaronder natuurlijk ook van het internet en clouddiensten), wat de mogelijke risico’s en bijbehorende oplossingen zijn en hoe gegevens en informatie op een passende manier te beveiligen en te beschermen.

Dagelijks starten

Deze training, onder begeleiding van een ervaren MS Office-trainer, start dagelijks in onze Office Leercentra in Utrecht en Amsterdam. De data zijn in overleg te plannen, binnen onze openingstijden. Je kunt alle trainingen bij ons doorlopen zodat je continu begeleiding hebt van de docent, maar je kunt ook ze thuis of op je werk volgen via onze e-learning.

Het Nieuwe Trainen

De training is ontwikkeld volgens het concept Het Nieuwe Trainen. Dit houdt in dat je als deelnemer de training volledig in je eigen ritme en volgens je eigen leerstijl kunt doorlopen.
Je doet dit in ons trainingscentrum, onder begeleiding van een ervaren Office-trainer.

Je wordt een-op-een door de docent geholpen bij vragen, en je kunt altijd aan praktijkvraagstukken werken tijdens de cursus Digitale veiligheid. Het trainingsboek is achteraf ook een handig naslagwerk.

GEMIDDELDE TRAININGSDUUR:
2 dagen of 4 dagdelen

LESTIJDEN:
Flexibel, zelf te plannen

START:
In overleg, kan direct

TRAININGSPRIJS ALL-IN:
€ 375,00 BTW vrijgesteld

Inhoud van de training:

  • Het belang van beveiliging van informatie en gegevens, en de algemene principes op het gebied van bescherming, behoud en beheer van gegevens/privacy.
  • Gevaren van identiteitsdiefstal voor de persoonlijke veiligheid, en potentiële gevaren van het gebruik van cloud computing voor gegevens herkennen.
  • Wachtwoorden en encryptie/versleuteling gebruiken om bestanden en gegevens te beveiligen.
  • Het gevaar van malware begrijpen en een computer, een mobiel apparaat of een netwerk beveiligen en malware-aanvallen weerstaan.
  • Veelgebruikte typen beveiliging van (draadloze) netwerken herkennen en persoonlijke firewalls en hotspots gebruiken.
  • Een computer of mobiel apparaat beschermen tegen ongeoorloofde toegang en wachtwoorden op een veilige manier beheren en bijwerken.
  • De meest geschikte browserinstellingen gebruiken en inzien hoe verificatie van websites en veilig internetten in zijn werk gaat.
  • De beveiligingsproblemen bij communicatie die een rol spelen bij het gebruik van e-mail, sociale netwerken, internetbellen, chatten en mobiele apparaten.
  • Back-ups van gegevens op lokale en cloudopslaglocaties maken en terugzetten. En desgewenst gegevens veilig wissen.