Sollicitatieplicht UWV tijdens WW. Vergroot je baankans!

Krijg je te maken met een sollicitatieplicht? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je aan toe bent! In dit artikel gaan we in op de belangrijkste voorwaarden van de sollicitatieplicht. En staan we stil bij het volgen van een opleiding tijdens je WW-periode. Uiteindelijk bespreken we het UWV Scholingsbudget, die voor jou ook wel eens interessant zou kunnen zijn.

Wat houdt de sollicitatieplicht in? 

Als je een WW-uitkering aanvraagt, is het belangrijk dat je vanaf dat moment actief op zoek gaat naar passend werk.  De regel hierbij is dat je minimaal 4 keer per 4 weken solliciteert. Daarnaast is het ook verplicht om te solliciteren op de banen die je van je UWV Adviseur toegestuurd krijgt.  

Als je na een half jaar nog geen nieuwe baan hebt gevonden, worden alle banen als passend gezien. Dit betekent dat je na 6 maanden ook op andere functies moet solliciteren, ook als deze functies niet direct passen bij je niveau, salariswensen en gewenste reistijd 

Het belangrijkste is dat je weer aan het werk kan gaan. Dit betekent dat je aangeboden werk niet afslaat en ook tijdelijk werk moet accepteren. Als je dit niet doet, loop je het risico te worden gekort op je WW-uitkering.  

Vrijstelling van de sollicitatieplicht als je een opleiding volgt 

Als je een opleiding volgt die noodzakelijk is om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, dan kun je tijdelijke vrijstelling krijgen van de sollicitatieplicht. Je hoeft dan tijdens je opleiding niet te solliciteren. Je kunt een vrijstelling van de sollicitatieplicht bespreken met je UWV Adviseur. 

Tip: De beroepsgerichte opleidingen van Trainspot, zijn in principe altijd bedoeld om jouw baankansen te vergroten. In de meeste gevallen kun je een vrijstelling krijgen als je bij ons een opleiding volgt. 

Is het UWV scholingsbudget iets voor jou? 

Heb jij een WW-uitkering en wil je een baan vinden die je leuk vindt, maar mis je de nodige vaardigheden? School je dan om richting een kansberoep! Bij Trainspot bieden we veel verschillende computer- en kantooropleidingen waarmee je je baankans aanzienlijk kunt vergroten. En het mooie is: in veel gevallen kan het UWV deze opleiding volledig vergoeden!  

Wil je aan de slag binnen een kansberoep? Bekijk dan onze opleidingspakketten en stel samen met onze opleidingsadviseurs een trainingspakket samen.

Vraag een intake aan

Er zijn dus genoeg kansberoepen waarin jij een specialist kan worden doormiddel van onze opleidingen. In combinatie met het nieuwe scholingsbudget van het UWV is het ook de beste keuze die je op dit moment kan maken. Plan een intakegesprek met ons zodat ook jij een specialist kan worden in het door jouw gekozen vakgebied.

Pin It on Pinterest