Krapteberoepen en kansberoepen, wat zijn het en welke past bij jou?

Krapteberoepen zijn beroepen die voldoende tot goede baankansen bieden voor werkzoekenden. Het UWV heeft een kansberoepenlijst opgesteld waarop deze krapteberoepen te vinden zijn. Vaak gaat het om beroepen waar een specifieke opleiding voor nodig is, denk hierbij aan functies in ICT en klantcontact. Het UWV geeft regelmatig subsidie aan werkzoekenden met een uitkering die zich willen laten omscholen voor zo’n krapteberoep.
Kansberoepen op eigen niveau

Er zijn kansberoepen op drie niveaus: lager-, middelbaar en hoger beroepsniveau. Aan het lagere beroepsniveau worden geen of nauwelijks instroomeisen gesteld, dit zijn beroepen als ongediertebestrijders, glazenwassers en verkeersregelaars.

Voor veruit de meeste kansrijke beroepen wordt gevraagd om specifieke kennis en vaardigheden op middelbaar niveau. Denk hierbij aan Medewerkers Klantcontact, ICT-servicedeskmedewerkers, Accountmanagers technische producten. Voor deze beroepen kun je je laten opleiden bij Trainspot om zo je kennis te verbeteren en je baankansen te vergroten.

Daarnaast zijn er de baankansen op hoger niveau. Dit zijn onder andere de ICT-programmeurs, BI-specialisten en Webdevelopers. Ook voor deze banen is een functiegerichte opleiding vaak onmisbaar.

Opleidingen richting kansrijke beroepen 

Trainspot specialiseert zich in opleidingen richting krapteberoepen en kansberoepen. Onze expertise ligt in computer- en kantooropleidingen. En door onze jarenlange samenwerking met het UWV, hebben we alle ervaring in huis om jou in korte tijd klaar te stomen richting een nieuw kansberoep! Daarom adviseren we je om eens te kijken tussen ons opleidingsaanbod van krapteberoepen en kansberoepen.

Medewerker Klantcontact

Onze populairste opleiding is die van Medewerker Klantcontact. Deze kantooropleiding bereidt je voor op functies zoals Klantenservice Medewerker, Medewerker Backoffice, Telefonist/Receptionist en Webcare Medewerker. Het grote voordeel van deze opleiding is dat je samen met onze opleidingsadviseur een maatwerkpakket kunt samenstellen met zo’n 7 cursussen die het beste op jouw leervraag aansluiten.

 

Programmeur PHP & Frontend Webdeveloper

Wil je de overstap maken naar de wereld van programmeren? Ook dan biedt Trainspot enkele pakketten waarmee je makkelijker aan de slag komt. De eerste keuze die je zult maken, is of je liever front-end wilt werken, of aan de slag wil in de back-end. Onze opleidingsadviseur kan je helpen met het bepalen van jouw richting. Mocht je interesse gewekt zijn, kijk dan eens op de opleidingspagina’s van Programmeur PHP & MySQL en Front-end Webdeveloper.

 

BI-specialist/Datamanager

Een ander veel gekozen kansberoep is die van BI-specialist/Datamanager. In deze opleiding leer je vertrouwd werken met Power BI, Python en maken we jou een expert met Excel. Ideaal voor als de wereld van big data en data-analyse jou aantrekt. Ook in deze sector zijn ontzettend veel banen te vinden, neem eens een kijkje op Indeed.com voor een overzicht van vacatures.

Intake aanvragen 

Ontvang je op dit moment een uitkering van het UWV en overweeg je een omscholing richting een krapteberoep/kansberoep? Vraag dan een vrijblijvende intake aan, om met een van onze opleidingsadviseurs jouw situatie en leervraag te bespreken.

Pin It on Pinterest