STAP-Budget (Stimulering Arbeidsmarkt Positie)

door | 12 nov 2019

Altijd al een opleiding of cursus willen doen? Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks (waarschijnlijk eind 2020) een beroep doen op een persoonlijk ontwikkelbudget. Het doel is dat meer mensen zich gaan en blijven ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Door de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt verdwijnen er beroepen en komen er ook steeds weer nieuwe bij. Juist daarom is het belangrijk om goed inzetbaar te blijven.
Omdat de overheid mensen hiertoe wil stimuleren willen zij mensen de mogelijkheid geven zich te blijven ontwikkelen.

Voor wie?

Voor iedereen. Maar let op: Aanvragen worden op basis van het moment van indienen in behandeling genomen, totdat het beschikbare budget is uitgeput. Daarmee kunnen zo’n 100.000 tot 200.000 mensen per jaar aanspraak maken op een persoonlijk ontwikkelbudget van €1000 tot €2000 per persoon. Vraag het dus snel aan als je hiervan gebruik wilt maken!

 

Hoe vraag ik dit aan?

Wie een opleiding wil doen, hoeft zich straks alleen online aan te melden voor het STAP-budget en aan te geven welke opleiding hij of zij wil volgen. Dit kan via een website van de overheid. Deze website is echter nog niet in de lucht omdat het STAP-budget nog niet is ingevoerd. Na goedkeuring van de aanvraag wordt het budget direct uitbetaald aan de opleidingsinstelling en kan de aanvrager van start gaan met de opleiding.

Pin It on Pinterest