Office 2019

door | 28 nov 2018

Nu office 2019 een aantal weken te koop is het een goed moment om een aantal veranderingen tussen office 2016 en 2019 te benoemen.
Er zitten veranderingen van verschillende grootte tussen.

Ik heb, om dit nieuws niet al te lang te maken, de leukste, beste, handigste hieronder uitgelicht.

Voor iedereen die tijdens deze donkere maanden nog in Word zit te werken is er nu een donker thema beschikbaar. Dit geeft meer rust voor de ogen en is dus s ’avonds een stuk fijner dan de standaard lichte kleuren. Dit is in te stellen binnen Word en andere office applicaties via “Opties – Algemeen – Persoonlijke instellingen voor uw exemplaar van Microsoft Office – Office thema”.

Binnen PowerPoint is een nieuwe transitie toegevoegd genaamd “Morph”. Hiermee kan je de transitie tussen dia’s geheel vloeiend laten verlopen. Het is een wat ingewikkeldere optie, dus het zal even puzzelen zijn om deze nieuwe toevoeging onder de knie te krijgen. Al moet ik zeggen het is zeker de moeite waard om dit uit te proberen.

In outlook heeft Microsoft de @ mention toegevoegd. Dit bekend dat je net als binnen Whatsapp, @ + de naam van een persoon kan gebruiken om diegene op de mail te attenderen. De ontvanger ziet dan een @-teken verschijnen op de plek waar ze ook kunnen zien of er een bijlage bij de mail zit.

Veel succes met het uitproberen van de nieuwe functies!

Pin It on Pinterest