Een digitale les volgen via Microsoft Teams

door | 15 dec 2020

In verband met de huidige lockdown organiseren we al onze klassikale trainingen digitaal. Hiervoor gebruiken wij Microsoft Teams. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een digitale les bij kunt wonen.

De docent deelt zijn of haar beeldscherm en je hoort hem of haar via jouw koptelefoon. Je kan met elkaar praten via de microfoons of chatfunctie. Je krijgt dus ‘live’ les en er is genoeg ruimte voor vragen. De structuur van de lessen is vrijwel identiek aan de lessen op locatie m.u.v. de extra korte pauzes. De lessen kunnen nu ook in dagdelen gegeven worden in plaats van hele dagen. Voorafgaand aan de cursus wordt een handleiding verstuurd over het gebruik van het communicatie-platform. Hiervoor gebruiken wij Microsoft Teams.  In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een digitale les bij kunt wonen.

Het is hierbij wenselijk dat je beschikt over:

  • Computer
  • Internet
  • Proefversie of volledige versie trainingssoftware
  • Rustige omgeving
  • Bij voorkeur een koptelefoon met microfoon
  • Bij voorkeur 2 monitoren

De meeste computers hebben ook een aansluiting waar je je meegeleverde snoertje van je mobiele telefoon met oorpluggen/microfoon op aan kan sluiten. 

Veelgestelde vragen

Hoe download ik de juiste software voor de cursus?

  • Voor de meeste Microsoft Office cursussen kun je eenvoudig een proefversie downloaden voor je pc via deze link.
  • Voor de Adobe cursussen adviseren we je deze aanwijzingen te volgen:

Begin bijtijds met het installeren van de software. Bij technische hulpvragen kun je mailen naar sw@opatel.nl of bellen naar 010-2973073.

Ik heb thuis geen werkplek, wat nu?

Als je thuis geen beschikking hebt over een werkplek, kun je contact met ons opnemen. We kunnen in overleg met jou kijken wat er mogelijk is. Bij uitzondering is het mogelijk om in Rotterdam of Utrecht gebruik te maken van een computer, om toch deel te kunnen nemen aan de training.

Krijg ik een lesboek voor mijn cursus?

Als er bij je cursus een lesboek hoort, wordt deze vóór aanvang van je eerste lesdag naar je huisadres verzonden. Houd er rekening mee dat het vanwege achterstanden bij de post langer kan duren voordat het boek bij je aankomt.

Krijg ik na de cursus een certificaat?

Net zoals bij klassikale cursussen, ontvang je na afloop van je cursusdagen een certificaat. Deze ontvang je per email in PDF-formaat. Je kunt daarbij ook aangeven dat je een papieren exemplaar wilt ontvangen.

Kan ik nog een examen op locatie maken?

Heb je een individueel examen ingepland? (MOS, ACA, ECDL, MTA, etc). Deze kunnen doorgaan op onze locaties in Rotterdam en Utrecht.

Pin It on Pinterest