// Data Analist – Power BI, Excel, Python - Trainspot
Beroepsgerichte trainingen

Data Analist – Power BI, Excel, Python

In deze opleiding leer je goed en zelfverzekerd omgaan met de programma’s Excel en Power BI. Ook leer je handelingen automatiseren met een cursus Python. De combinatie van deze programma’s geeft je de perfecte bagage om in de wereld van Business Intelligence en Datamanagers aan de slag te kunnen. Je leert tools en software te gebruiken om grote hoeveelheden ongestructureerde data (ook wel big-data genoemd) te analyseren en structuren te vinden. We gaan er bij deze opleiding vanuit dat je al ervaring hebt met de basisvaardigheden van Excel.

Deze opleiding bestaat uit de volgende trainingen:

Test

Test

Power BI Basis

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Leer schitterende visuele rapportages maken van de data die binnen uw organisatie opgeslagen zijn. Dat wordt makkelijker en efficiënter dan ooit via deze training! De Power BI training bestaat uit een verzameling hulpprogramma’s en processen die gebruikt kunnen worden om gegevens te verzamelen om vervolgens betere beslissingen te kunnen nemen doordat deze visueel inzichtelijk zijn gemaakt.

 • Introductie tot Power BI Desktop
 • Importeren van data
 • Rapportages maken
 • Uploaden naar Power BI online
 • Dashboards
 • Berekeningen
Power BI Gevorderd

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Ga een stap verder dan u hebt geleerd in de Power BI Desktop & Online Basis training en maakt rapportages op basis van uw data op een nog hoger niveau. Wat gaat u leren?

 • Korte herhaling en verdieping Power BI Desktop & Online Basis
 • Verdieping berekeningen met DAX
 • Datum en tijdfuncties (DAX) tabel
 • Filterfuncties (DAX) tabel
 • Informatiefuncties (DAX) tabel
 • Wiskundige en trigonometrische functies (DAX) tabel
 • Tekstfuncties (DAX) tabel
 • Functies voor tijdinstelligentie meting
 • Filterfuncties (DAX) meting
Python Basis

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

In deze cursus leer je programmeren in Python, de meest populaire programmeertaal van dit moment, tevens ook een van de makkelijkste om mee te beginnen. Met deze cursus kan je alle kanten op, Python wordt namelijk gebruikt voor web development, software, tot aan kunstmatige intelligentie.

Excel Gevorderd

E-learning met begeleiding. Versie Windows 10, Office 365

Werk je al wel eens in Excel, maar heb je het gevoel dat je niet eruit haalt wat erin zit? Leer het programma voor je te laten werken tijdens deze training Excel Gevorderd en laat je werk meer automatiseren. Onder andere draaitabellen, logische functies, zoekfuncties, voorwaardelijke opmaak en omgaan met gegevenslijsten komen aan bod in deze gevorderden training.

Excel Expert

E-learning met begeleiding. Versie Windows 10, Office 365

Ben je een ervaren gebruiker van Excel en werk je met grote of rommelige databestanden? Dan leert de cursus Excel Expert je de vaardigheden hier orde in te scheppen. Onder andere het creëren van scenario’s, rekenen met tijden, foutcontrole en rekenen met draaitabellen zijn belangrijke onderdelen in deze experttraining.

Excel draaitabellen en -grafieken

E-learning met begeleiding. Versie Windows 10, Office 365

De cursus Excel Draaitabellen en -grafieken is ontwikkeld voor gebruikers die optimaal willen werken met draaitabellen. Je gaat in deze training een stuk dieper in op de draaitabellen dan in de trainingen Excel Gevorderden en Excel Expert. Onder andere het maken van een dashboard, groeperen, filters, slicers, unpivot en de functie DRAAITABEL.OPHALEN zijn belangrijke onderwerpen.

Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV

Met de Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV is er een mogelijkheid om jouw baankansen te vergroten met onze computer- en kantoortrainingen. Heb jij op dit moment een WW, WIA of Wajong uitkering en wil je graag jouw vaardigheden verder ontwikkelen om zo de kans op een baan binnen een UWV kansberoep te vergroten? Bekijk dan onze opleidingspakketten en stel samen met onze docenten een op maat gemaakt trainingspakket samen.

Schrijf je in voor een intakegesprek

We raden je aan om een afspraak te maken voor een telefonisch intakegesprek (+/- 15 minuten) met een van onze opleidingsadviseurs. Tijdens de intake kunnen we een offerte van een passend opleidingspakket voor je opstellen. Vervolgens ga je dit opleidingspakket samen met je adviseur bij UWV bespreken en wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor het scholingsbudget.

Niveau en voorkennis Vergelijkbaar met HBO niveau. Voorkennis van Excel is een vereiste.
Studieduur Ongeveer 12-16 weken, gebaseerd op een studieduur van 8 uur per week voor e-learning, of wekelijks 1 cursusdag voor de klassikale cursussen.Let op! Tussen de klassikale cursussen kunnen meerdere weken zitten.
Locaties Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of online klassikaal. We plannen de cursussen waar mogelijk zo dicht mogelijk bij je thuisadres.
Leenlaptop Bij deze opleiding is het mogelijk om kosteloos gebruik te maken van een leenlaptop. Deze leenlaptop bevat een Office 365-licentie.
Prijs € 4.110,00 ex. 21% BTW, € 4.736,85 inc. 21% BTW.
Als het UWV je scholingsaanvraag goedkeurt wordt deze opleiding volledig vergoed.

Na deze opleiding kun je solliciteren op functies als:

Junior BI-specialist, Power BI Specialist, Data Scientist, Informatie analist, Junior BI-consultant, Data Manager, Junior Data analist, Traineeship Data, Tech & Optimization Consultant, Data Consultant

Deze opleiding bestaat uit:
Python cursus
Python Basis
Power BI Basis
Power BI Gevorderd
Excel Gevorderd
Excel Expert
Excel draaitabellen & -grafieken

Vergroot je baankans

In vrijwel elke functie is gedegen kennis van Microsoft Office een vereiste. Amerikaans onderzoek wees zelfs uit dat kennis van Microsoft Office cruciaal is voor sterke kansen op de arbeidsmarkt.

Erkende diploma's

Trainspot is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut, is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en heeft het NRTO-keurmerk. Met onze erkende diploma’s versterkt u uw CV!

Vrijblijvend intakegesprek

Als u twijfelt wat de beste aanvulling op uw CV zijn zou, bent u van harte welkom voor een intakegesprek met een van onze docenten, om samen te bekijken welk maatwerkpakket voor u het meest interessant is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de subsidies, welke trainingen in aanmerking komen of wil je hulp bij jouw subsidieaanvraag? Neem dan contact op met ons via 030 – 73 70 581.

Bovenstaande informatie is samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Trainspot streeft ernaar om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het bij uitzondering voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pin It on Pinterest