Beroepsgerichte trainingen

Online Marketeer: SEO/SEA specialist

Altijd een passende training op het juiste niveau

Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar data-gedreven Online Marketeers, echte specialisten op het gebied van SEO en SEA dus. Daarom biedt Trainspot een zeer uitgebreid opleidingspakket aan, waarin je in 8 lesdagen alles leert over de optimalisatie van je online vindbaarheid. Leer nieuwe klanten te werven met online campagnes in Google Ads, het analyseren van je successen in Google Analytics, WordPress websites te onderhouden en je Social Media kanalen slimmer in te zetten. Na het doorlopen van al deze cursussen kun je zelfverzekerd aan de slag als Online Marketeer!

Deze opleiding bevat de volgende onderdelen:

 

Test

Test

Social Media Strategie

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Wat leer je tijdens de training Social media strategie?

  • De belangrijkste trends in social media benoemen en de zakelijke mogelijkheden daarvan inschatten; denk aan purposemarketing en live video
  • Een socialmediastrategie opstellen aan de hand van zeven overzichtelijke stappen, waaronder doelstellingen formuleren en meten, een concurrentieanalyse uitvoeren en een zakelijk zinvolle combinatie tussen platforms en doelgroepen maken
  • Effectieve content maken voor LinkedIn, Facebook en Instagram; ook Twitter en TikTok worden behandeld, maar minder uitgebreid
  • Content creëren die aanspreekt en interactie uitlokt
  • Een contentplanning maken en content inplannen
Google Analytics

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Je maakt in deze tweedaagse cursus uitgebreid kennis met de mogelijkheden en functionaliteiten van Google Analytics. Je leert rapportages hoe je rapportages helder vormgeeft, waarbij je precies focust op de gegevens die voor jou van belang zijn. Vervolgens leer je de Analytics rapportages te gebruiken om slimme online marketingcampagnes, effectieve websites en succesvolle webshops op te zetten. Je leert hoe je Google Analytics inzet om te testen, te analyseren en te verbeteren.

Verder bespreken we de meest recente features van Analytics, zoals mobiele rapportages, multichannel tracking en Webmaster Tools. Ook de combinatie van Google Analytics en e-Commerce komt aan bod. Na de cursus kun je Google Analytics optimaal inzetten voor je eigen doelen en weet je hoe je je kennis van Google Analytics up-to-date houdt.

SEO Basis

1 dag klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Je leert hoe je zoekmachinevriendelijke teksten schrijft, wat Social Media betekenen voor de vindbaarheid van je website en hoe je resultaten van je SEO-inspanningen meet. We kijken naar Google Analytics, Google Webmaster Tools en de SEO KPI Dashboards.

Na de cursus SEO kun je doelgericht technieken voor zoekmachine optimalisatie inzetten die je vindbaar maken in de zoekmachines. Je kunt websites testen, analyseren en verbeteren en je bent daarbij een prima sparringpartner voor specialisten op gebied van e-commerce en online marketing. Tegelijkertijd weet je na deze cursus hoe je je kennis van de zoekmachines en SEO-technieken up-to-date houdt.

SEO Gevorderd

1 dag klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

In deze training SEO Gevorderd ga je hands-on aan de slag met de SEO voor je eigen website. Het is een praktische SEO dag met veel oefeningen. Er wordt vanuit gegaan dat je kennis en vaardigheden van onze cursus SEO Basis beheerst en kent. Een vereiste is het hebben van een eigen website voor deze dag, waarmee je direct aan de slag kunt. Tevens is het een vereiste om een werkend Search Console account te hebben. Of dat je die zo spoedig mogelijk aanmaakt als je je hebt aangemeld voor deze cursus.

Google Ads Basis

1 dag klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Je leert eerst de werking van Google Ads kennen. De campagnes van het Zoeknetwerk worden over het algemeen het meest ingezet, vandaar dat deze uitgebreid aan bod komen. Veel functionaliteiten van het Zoeknetwerk komen ook terug tijdens het opzetten van andere Ads campagnes (Display Netwerk, Shopping, Video, App Campagnes).

Daarnaast wordt de werking van het AIDA model uitgelegd en maak je kennis met diverse Zoekwoord-tools die je kunt gebruiken voor je Ads campagnes. Vervolgens leer je een campagne efficiënt opzetten, beheren en analyseren.

Je leert hoe je alle instellingen van de campagnes van het Zoeknetwerk kunt instellen en hoe je een logische indeling voor je campagnes maakt. Daarbij wordt uitgebreid stilgestaan bij het maken van de verschillende advertentiegroepen. Je leert hoe je een goede zoekwoordenlijst met effectieve zoektermen opstelt en hoe je bezoekers verleidt met pakkende advertentieteksten en bijbehorende extensies.

Google Ads Gevorderd

1 dag klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Leer verbeteringen en optimalisaties te maken in je Google Ads campagnes, om zo je Return on Investment (ROI) te verhogen. Ook leer je werken met het Display Netwerk en Google Shopping, bij uitstek geschikt voor webshops.

WordPress voor Redacteuren

1 dag klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

In deze cursus WordPress voor Redacteuren leer je hoe je zelf gemakkelijk, maar toch professioneel websites kan onderhouden en aanpassen binnen de omgeving van WordPress. Bijna elke soort website is met behulp van WordPress te maken. Het is makkelijk in gebruik, flexibel in te richten en ook nog eens gratis.

Subsidies & Scholingsbudgetten

Er zijn diverse subsidies voor scholingsbudgetten om jouw baankansen te vergroten met onze opleidingen en cursussen. Ben jij werknemer, werkzoekend, flexwerker, zzp’er of ondernemer is en wil je graag jouw vaardigheden verder ontwikkelen? Met onze cursussen en kansberoepen-opleidingen vergroot je jouw kans op een baan, of helpt je om in je eigen onderhoud te voorzien als zelfstandige.

Schrijf je in voor een intakegesprek

We raden je aan om een afspraak te maken voor een telefonisch intakegesprek van +/- 15 minuten met één van onze opleidingsadviseurs. Tijdens de intake bespreken we welk scholingsbudget en welk opleidingspakket het beste bij je past en maken we aan de hand hiervan een offerte. Vervolgens kun je dit samen met de subsidie-verantwoordelijke instantie bespreken.

Niveau en voorkennis Vergelijkbaar met HBO niveau. Er is geen specifieke voorkennis vereist.
Aantal lesdagen 8 klassikale lesdagen. We plannen gemiddeld één lesdag per week.
Locaties Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of online klassikaal. We plannen de cursussen waar mogelijk zo dicht mogelijk bij je thuisadres.
Prijs € 4.619,00 btw vrijgesteld

Na deze opleiding kun je solliciteren op functies als:

Junior SEO specialist, SEO-tekstschrijver, Junior Online Marketeer, E-commerce specialist, Junior SEA-specialist, Digital Marketeer, Content Marketeer, Community Marketeer, Copywriter.

Deze opleiding bestaat uit:

Vergroot je baankans

In vrijwel elke functie is gedegen kennis van Microsoft Office een vereiste. Amerikaans onderzoek wees zelfs uit dat kennis van Microsoft Office cruciaal is voor sterke kansen op de arbeidsmarkt.

Erkende diploma's

Trainspot is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut, is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en heeft het NRTO-keurmerk. Met onze erkende diploma’s versterkt u uw CV!

Vrijblijvend intakegesprek

Als u twijfelt wat de beste aanvulling op uw CV zijn zou, bent u van harte welkom voor een intakegesprek met een van onze docenten, om samen te bekijken welk maatwerkpakket voor u het meest interessant is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de subsidies, welke trainingen in aanmerking komen of wil je hulp bij jouw subsidieaanvraag? Neem dan contact op met ons via 030 – 73 70 581.

Bovenstaande informatie is samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Trainspot streeft ernaar om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het bij uitzondering voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pin It on Pinterest