Beroepsgerichte trainingen

Online Marketeer: Content specialist

Altijd een passende training op het juiste niveau

In de opleiding Online Marketeer: Content specialist leer je hoe je online teksten schrijft die echt gelezen worden. We staan uitgebreid stil bij de opbouw van teksten, vindbaarheid in zoekmachines en strakke content maken in Photoshop. Ook leer je content te maken en plaatsen op WordPress-sites en e-mailmarketing in te zetten met Mailchimp. In deze opleiding behandel je echt alle facetten van contentcreatie en -publicatie, waardoor je je na afronding van al deze cursussen met trots een online content specialist mag noemen!

Deze opleiding bevat de volgende onderdelen:

Test

Test

Social Media Strategie

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Wat leer je tijdens de training Social media strategie?

 • De belangrijkste trends in social media benoemen en de zakelijke mogelijkheden daarvan inschatten; denk aan purposemarketing en live video
 • Een socialmediastrategie opstellen aan de hand van zeven overzichtelijke stappen, waaronder doelstellingen formuleren en meten, een concurrentieanalyse uitvoeren en een zakelijk zinvolle combinatie tussen platforms en doelgroepen maken
 • Effectieve content maken voor LinkedIn, Facebook en Instagram; ook Twitter en TikTok worden behandeld, maar minder uitgebreid
 • Content creëren die aanspreekt en interactie uitlokt
 • Een contentplanning maken en content inplannen
Webredactie

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Leer in deze cursus Webredactie hoe je teksten schrijft die de bezoekers van je website aanzetten tot lezen. Wil je je bezoekers verleiden tot een actie, bijvoorbeeld een aankoop of een boeking, dan zal je tekst daartoe moeten uitnodigen. Ook besteden we aandacht aan het opmaken en optimaliseren van nieuwsbrieven en aan het maken van landingspagina’s. We behandelen onder andere:

 • Specifieke kenmerken internet/papier
 • Knoppen hyperlinks
 • Conversiegerichte teksten
 • De AIDA-formule toegepast
 • Starten met e-mailmarketing
 • Campagnes opzetten
 • A/B testen en verbeteren
 • Landingspagina’s maken
SEO Basis

1 dag klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Je leert hoe je zoekmachinevriendelijke teksten schrijft, wat Social Media betekenen voor de vindbaarheid van je website en hoe je resultaten van je SEO-inspanningen meet. We kijken naar Google Analytics, Google Webmaster Tools en de SEO KPI Dashboards.

Na de cursus SEO kun je doelgericht technieken voor zoekmachine optimalisatie inzetten die je vindbaar maken in de zoekmachines. Je kunt websites testen, analyseren en verbeteren en je bent daarbij een prima sparringpartner voor specialisten op gebied van e-commerce en online marketing. Tegelijkertijd weet je na deze cursus hoe je je kennis van de zoekmachines en SEO-technieken up-to-date houdt.

Photoshop Basis

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

n de cursus Photoshop Basis leer je foto’s professioneel bewerken. Denk daarbij aan kleurcorrectie, retouche, vrijstaande beelden en fotomontages. Na de training heb je nog een jaar lang toegang tot meer dan 120 Nederlandstalige lesvideo’s, waarin je alle behandelde onderwerpen uit de training nog eens kunt bekijken. Twee trainingen voor de prijs van één dus! 

Wordpress Basis

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Na deze cursus WordPress ben je in staat om zelf een website te bouwen, vorm te geven en te onderhouden. Je leert hoe je je site kunt indelen, welke structuur deze nodig heeft en hoe je hier binnen WordPress mee omgaat. Je weet straks welke templates bij jouw gewenste website passen. Maar ook welke plugins van toegevoegde waarde zijn voor jouw website en welke andere mogelijkheden er in WordPress liggen om tot jouw optimale website te komen. Wanneer je een website gaat maken, is zoekmachine optimalisatie een belangrijk aspect. Daarom komt dit in deze cursus WordPress uitgebreid aan bod. Je leert hoe je ervoor zorgt dat je website goed gevonden wordt door zoekmachines met behulp van WordPress-plugins. Maar let op: het is een cursus WordPress en geen cursus SEO. Wat we je leren is waar je op moet letten, welke hulpmiddelen je hierbij kunt gebruiken en welke plugins hiervoor onmisbaar zijn.

Mailchimp

1 dag klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Mailchimp is de oplossing voor e-mailmarketing. Tijdens de cursus Mailchimp leer je hoe je een professionele nieuwsbrief, landingspagina of inschrijfformulier maakt in je eigen huisstijl. Je  leert hoe je een nieuwsbrief naar de gekozen doelgroep(en) verstuurd en ga je aan de slag met het beheren, indelen van je doelgroepen en segmentaties. Mailchimp is gebruiksvriendelijk en je kunt zonder veel technische kennis aan de slag.

Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV

Met de Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV is er een mogelijkheid om jouw baankansen te vergroten met onze computer- en kantoortrainingen. Heb jij op dit moment een WW, WIA of Wajong uitkering en wil je graag jouw vaardigheden verder ontwikkelen om zo de kans op een baan binnen een UWV kansberoep te vergroten? Bekijk dan onze opleidingspakketten en stel samen met onze docenten een op maat gemaakt trainingspakket samen.

Schrijf je in voor een intakegesprek

We raden je aan om een afspraak te maken voor een telefonisch intakegesprek (+/- 15 minuten) met een van onze opleidingsadviseurs. Tijdens de intake kunnen we een offerte van een passend opleidingspakket voor je opstellen. Vervolgens ga je dit opleidingspakket samen met je adviseur bij UWV bespreken en wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor het scholingsbudget.

Niveau en voorkennis Vergelijkbaar met HBO niveau. Er is geen specifieke voorkennis vereist.
Aantal lesdagen 10 klassikale lesdagen. We plannen gemiddeld één lesdag per week.
Locaties Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of online klassikaal. We plannen de cursussen waar mogelijk zo dicht mogelijk bij je thuisadres.
Prijs € 4.108,00 ex. 21% BTW, € 4.970,68 inc. 21% BTW
Als het UWV je scholingsaanvraag goedkeurt wordt deze opleiding volledig vergoed.

Na deze opleiding kun je solliciteren op functies als:

Content Marketeer, SEO-tekstschrijver, Copywriter, Junior Online Marketeer, Social Content creator, E-commerce specialist, Digital Marketeer, Content Marketeer, Community Marketeer, Creative Content Designer.

Deze opleiding bestaat uit:

Vergroot je baankans

In vrijwel elke functie is gedegen kennis van Microsoft Office een vereiste. Amerikaans onderzoek wees zelfs uit dat kennis van Microsoft Office cruciaal is voor sterke kansen op de arbeidsmarkt.

Erkende diploma's

Trainspot is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut, is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en heeft het NRTO-keurmerk. Met onze erkende diploma’s versterkt u uw CV!

Vrijblijvend intakegesprek

Als u twijfelt wat de beste aanvulling op uw CV zijn zou, bent u van harte welkom voor een intakegesprek met een van onze docenten, om samen te bekijken welk maatwerkpakket voor u het meest interessant is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de subsidies, welke trainingen in aanmerking komen of wil je hulp bij jouw subsidieaanvraag? Neem dan contact op met ons via 030 – 73 70 581.

Bovenstaande informatie is samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Trainspot streeft ernaar om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het bij uitzondering voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pin It on Pinterest