Beroepsgerichte trainingen

Front-end Webdeveloper

Altijd een passende training op het juiste niveau

Als Front-end Webdeveloper word jij een specialist in het gebruik van HTML5, CSS3, Javascript én Python. Je leert de bouwstenen te beheersen in het ontwikkelen van functionele, snelle en moderne websites. We laten je in deze opleiding uitgebreid kennis maken met verschillende populaire programmeertalen. Je leert wat erbij komt kijken voordat je jezelf een Front-end Webdeveloper kunt noemen. Een slimme keuze als je je wilt omscholen: er komen maandelijks meer dan 2.000 nieuwe vacatures bij waarin gezocht wordt naar front-end developers!

Deze opleiding bevat de volgende cursussen:

Test

Test

HTML5 & CSS3 Basis

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

In deze training leer je de nieuwste mogelijkheden van HTML5 en CSS3 gebruiken voor moderne browsers. Na de training kun je makkelijker aanpassingen maken aan webpagina’s en aan een CMS. Je leert een degelijke opzet maken van een HTML-structuur en semantische elementen gebruiken voor een betere leesbaarheid en vindbaarheid in Google van webpagina’s.

 • HTML5
 • CSS3
 • Browsers en (responsive) debuggen
 • Frameworks zoals Bootstrap en Foundation bekijken
HTML5 & CSS3 Gevorderd

3 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

In deze cursus leer je naast HTML5 alles over CSS3 Layout. Wat mediaqueries zijn en hoe je hiermee webpagina’s goed kunt vertonen op elk soort beeldscherm. CSS3 positionering, responsive afbeeldingen en de magie van de “display” eigenschap van CSS3. Maar vooral twee nieuwe CSS3 modules die de webdesigner eindelijk in staat stellen elk gewenst design om te zetten in een website, namelijk CSS Grid en Flexbox. Alle beperkingen die er voorheen bestonden in het maken van layouts zijn hiermee opgelost.

Javascript

2 dagen klassikale training in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam

Als webdesigner krijg je vroeger of later te maken met Javascript. Wil je je websites interactiever maken of zelf webapplicaties ontwikkelen dan is kennis van Javascript noodzakelijk. Tijdens deze training Javascript leer je niet alleen hoe je bestaande Javascripts aanpast, maar ook zelf snel Javascript programmeren.

 • Kennismaken met JavaScript
 • Statements
 • Gegevenstypen en variabelen
 • Operatoren
 • Functies
 • Arrays en objecten
 • Programmaverloop
 • Events en event handlers in JavaScript
 • Werken met het document object model (DOM)
 • JavaScript code lezen
Python Basis

In deze cursus leer je programmeren in Python, de meest populaire programmeertaal van dit moment, tevens ook een van de makkelijkste om mee te beginnen. Met deze cursus kan je alle kanten op, Python wordt namelijk gebruikt voor web development, software, tot aan kunstmatige intelligentie.

Subsidies & Scholingsbudgetten

Er zijn diverse subsidies voor scholingsbudgetten om jouw baankansen te vergroten met onze opleidingen en cursussen. Ben jij werknemer, werkzoekend, flexwerker, zzp’er of ondernemer is en wil je graag jouw vaardigheden verder ontwikkelen? Met onze cursussen en kansberoepen-opleidingen vergroot je jouw kans op een baan, of helpt je om in je eigen onderhoud te voorzien als zelfstandige.

Schrijf je in voor een intakegesprek

We raden je aan om een afspraak te maken voor een telefonisch intakegesprek van +/- 15 minuten met één van onze opleidingsadviseurs. Tijdens de intake bespreken we welk scholingsbudget en welk opleidingspakket het beste bij je past en maken we aan de hand hiervan een offerte. Vervolgens kun je dit samen met de subsidie-verantwoordelijke instantie bespreken.

Niveau en voorkennis Vergelijkbaar met HBO+ niveau. Affiniteit met IT en programmeren is een vereiste.
Aantal lesdagen 9 klassikale lesdagen. We plannen gemiddeld één lesdag per week.
Locaties Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of online klassikaal. We plannen de cursussen waar mogelijk zo dicht mogelijk bij je thuisadres.
Prijs € 4.882,35 btw vrijgesteld

Na deze opleiding kun je solliciteren op functies als:

Junior Webdeveloper, Webdesigner, Junior Front-end Developer, Junior Javascript Developer, Junior Developer.

Deze opleiding bestaat uit:

Vergroot je baankans

In vrijwel elke functie is gedegen kennis van Microsoft Office een vereiste. Amerikaans onderzoek wees zelfs uit dat kennis van Microsoft Office cruciaal is voor sterke kansen op de arbeidsmarkt.

Erkende diploma's

Trainspot is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut, is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en heeft het NRTO-keurmerk. Met onze erkende diploma’s versterkt u uw CV!

Vrijblijvend intakegesprek

Als u twijfelt wat de beste aanvulling op uw CV zijn zou, bent u van harte welkom voor een intakegesprek met een van onze docenten, om samen te bekijken welk maatwerkpakket voor u het meest interessant is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de subsidies, welke trainingen in aanmerking komen of wil je hulp bij jouw subsidieaanvraag? Neem dan contact op met ons via 030 – 73 70 581.

Bovenstaande informatie is samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Trainspot streeft ernaar om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het bij uitzondering voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pin It on Pinterest