Acties & subsidies

Transitievoucher Rijk van Nijmegen

Vergoeding voor om- en bijscholing voor inwoners van het rijk van Nijmegen.

De transitievoucher is een gift van maximaal €2.500,- (incl. btw) en is bedoeld voor werkende mensen die bedreigd worden met werkloosheid en zelfstandige ondernemers die vanwege corona minder inkomsten hebben. Het biedt je de mogelijkheid een opleiding, training of cursus (van maximaal 12 maanden) te volgen bij een erkende opleider gericht op het versterken van je arbeidsmarktpositie.
De verzoeken worden beoordeeld door de scholingscommissie van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen. Het bedrag wordt rechtstreeks aan de opleider uitbetaald.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een voucher moeten jij en jouw verzoek voldoen aan alle onderstaande eisen:

  • Je bent woonachtig in het Rijk van Nijmegen (Druten, Wijchen, Beuningen, Nijmegen, Berg en Dal, Mook, Middelaar en Heumen).
  • Je bent werkend en bedreigd met werkloosheid óf je bent als zelfstandig ondernemer, door inkomstenderving a.g.v. de corona, gebaat bij het volgen van een opleiding (bv. om een andere markt aan te boren of om een baan in loondienst te kunnen verwerven).
  • Indien je een uitkering hebt, kom je niet in aanmerking voor de voucher. Met de tijdelijke Bbz uitkering (01-10-2021 t/m 01-04-2022), voorheen de Tozo, is het wel mogelijk om in aanmerking te komen voor de transitievoucher.
  • Je hebt een concreet en duidelijk scholingsverzoek gericht op een kansberoep of krapteberoep waarmee je je arbeidsmarktwaarde t.o.v. de huidige situatie vergroot.
  • De duur van de scholing mag maximaal 12 maanden zijn.
  • Je bent nog niet gestart met de scholing en er is nog niet betaald. De voucher kan niet met terugwerkende kracht ingezet worden.
 

Intakegesprek inplannen

Interesse naar de verschillende mogelijkheden? Plan nu een intakegesprek in. Er zal gekeken worden welke opleiding en scholingsbudget voor jou het meest interessant is. Daarna ontvang je een offerte welke je kunt bespreken met de subsidie-instantie. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Vraag ook een intakegesprek aan als je een WW, WIA of Wajong uitkering ontvangt.

Vul onderstaand contactformulier in om een intakegesprek in te plannen, of neem contact met ons op via 030 73 70 581

Contactformulier

Contactformulier

Vergroot je baankans

In vrijwel elke functie is gedegen kennis van Microsoft Office een vereiste. Amerikaans onderzoek wees zelfs uit dat kennis van Microsoft Office cruciaal is voor sterke kansen op de arbeidsmarkt.

Erkende diploma's

Trainspot is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut, is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en heeft het NRTO-keurmerk. Met onze erkende diploma’s versterkt u uw CV!

Vrijblijvend intakegesprek

Als je twijfelt wat de beste aanvulling op jouw CV zijn zou, ben je van harte welkom voor een intakegesprek met een van onze opleidingsadviseurs, om samen te bekijken welk maatwerkpakket het meest interessant is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de subsidies, welke trainingen in aanmerking komen of wil je hulp bij jouw subsidieaanvraag? Neem dan contact op met ons via 030 – 73 70 581.

Bovenstaande informatie is samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Trainspot streeft ernaar om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het bij uitzondering voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pin It on Pinterest